Isoleren doe je zo:

Adriaan waar had jij ook al weer de isolatie plaatjes vandaan en hoe dik ware die?
Gertjan heeft in 2019 enorm veel elektra bespaart en gaat nu het AARDGAS verbruik fors terug brengen. Na de offerte ronde besluit hij het toch maar zelf te gaan doen aan de hand van ons voorbeeld ( zelf-isoleren-makkerijker-dan-je-denkt/

Eerst was de grote rommel zolder aan de beurt, de isolatie plaatjes werden netjes thuis bezorgt door de isolatie shop. En bij de Boels verhuren ze een platen snijder die zonder troep te maken de plaatjes met een gloeidraad snijdt.
Na wat ‘geoefen’ met de kit en lijm zitten de plaatjes er snel in en is de zolder meetbaar warmer.
Ook het trapluik ( dat al jaren het tocht gat genoemd wordt ) werd onderhanden genomen, nu de tochtstrip nog goed passend maken en dan is de zolder perfect.

En dan komt er weer een leuk berichtje van Gertjan,
Ik ben net klaar met het isoleren van de bergzolder met piepschuim platen. Om maar meteen door te pakken, ben ik nu onder de vloer aan de slag gegaan. Vanmorgen werden de platen van 1 bij 2 meter gebracht. Voor de zolder was de bij Boels gehuurde piepschuim snijder erg goed bevallen. Zodoende heb ik de snijder weer gehuurd. De platen waren natuurlijk veel te groot om onder de vloer te krijgen. Ik heb de maat terug gebracht naar 50 bij 100 cm.
Gisteren heb ik alvast puin geruimd onder de vloer en heb daarna zeil van de Action op de bodem gelegd. Met het puinruimen ook nog een beetje asbest plaatjes gevonden. Deze maar in een zak gedaan en naar het afvalscheidingsstation gebracht. Helaas namen ze die niet aan. Regel is nu dat je bij de Handhaving van de gemeente Baarn een formulier invult en dan in een speciale zak de asbest bij het afvalscheidingsstation inlevert.
Wordt vervolgt.

Het globale sommetje:
Zolder:
huur snijder 100 Euro
Plaatjes en kit 800 Euro
Tijd: 1 week werk
Vloer:
huur snijder 100 Euro
Plaatjes en kit 600 Euro
Dekzeilen 20 Euro
Tijd 1 week werk