rare jongens die kabelaars

Om het een of andere rare reden is het aangeven waarom we niet duurzamer kunnen worden veel belangrijker dan het doen.
Neem nu de bijna jubel berichten over stroom files die misschien ook bij thuis installaties gaan op treden. Ik vraag de “energie profeet” gelijk hoeveel hij terug levert en wat zijn gas en stroom gebruik is. Vrijwel altijd blijkt hij niet het schoonste jongetjes van de klas.
Het is ronduit raar dat we nog steeds enorme daken/velden zonnepanelen laten “gijzelen in ruil voor meer geld voor dikke kabels”. De kabelaars van deze wereld krijgen al jaren heeeeeel veel geld voor het onderhoud, dit zijn de expert als het over planning gaat en horen exact aan te kunnen geven welke kabels nog uit 1950 stammen. Waarom hoor je daar nooit iemand over?
Waarom droomt een beetje stads bestuur wel van het compleet opengraven van zijn dorp voor een warmte net die nooit gebruikt gaat worden maar is aandringen van het vervangen van een paar oude kabels een stiefkindje? Het is niet zo dat we het niet wiste sinds 2015, direct na het knallen van de champagnekurken had de eerste schop de grond in gekund.
Maar nu even over de techniek, stel we sluiten die daken stiekem toch aan … wat gebeurt er dan ? ontploft het stroom net dan ?
NEE, wij electronica mannen zijn best slim ( yup ik heb elektronica gestudeerd ) wij beschermen onze dure spulletjes tegen het brute geweld van elektronen. Dus als er een file ontstaat op het stroom net schakelen wij de omvormer gelijk uit, waardoor hij niet kan terug leveren en zodra de file weg is gaat hij weer aan de slag. Hier door ontstaat een mooi efficiënt stroomnetwerk.
Het is dus ook daarom extreem DOM dat er nu zonnedaken niet aan gesloten worden terwijl ze juist nu in de winter bakken met duurzame energie hadden kunnen leveren.
Adriaan we moeten aan de thuis accu, NEE meer spullen is pas echt funest voor het klimaat, maak zelf je eigen energie op maak je douche water vast warm, doe de (af)was en tja als het net een paar dagen per jaar vol is dan levert je omvormer even niets terug.
Als we naar mijn stadje Baarn kijken komen we nog niet in de buurt van deze duurzame energie armageddon, Sinds 2015 zijn we maar 10% duurzamer geworden en de grootst besparing kwam uit del afgelopen 2 jaar omdat energie duur wordt en we dus minder gaan verkwisten.
Als je de actuele jaar getallen voor Baarn wil zien kan je die vinden op: https://adriaanvoeten.com/metenisweten/2022/01/20/de-getallen-van-baarn/
https://adriaanvoeten.com/metenisweten/2022/01/23/wie-is-het-schoonste-jongetje-in-de-regio/