Warmtepompboiler of rolluiken.

Mijn oog viel op een veelbelovende advertentie van een warmte pomp verkoper die beweerde dat je voor 25 Euro een heuse lucht water warmtepomp kon bestellen via hun site.
Leuk !! even doorlezen dus:

Hoe werkt het? Door warme binnenlucht via een warmtewisselaar naar buiten te blazen wordt een vat van 90 liter water opgewarmd tot 40-55C … Dat klinkt prima misschien een kanttekening dat die warme lucht ook weer verwarmd is en misschien nog helemaal niet ververst had moeten worden.

Maar dan … hoeveel geluid maakt deze wonder machine. Volgens de specs 50-60dB dat is echt erg (te) veel … een van de Meters heeft net de mechanische ventilatie hand bedienbaar gemaakt zodat ze zelf kunnen bepalen wanneer de herrie bak aan kan staan en wanneer niet. Een duidelijke hint was het aanbevelen van 100 euro aan extra stille flex buis

En ja hoor na het doorlezen van de handleiding van 38 paginas blijkt het apparate gevuld met het antieke super vervuilend koudemiddel ( R134a ) 
En dan die subsidie, die krijg je pas retour na installatie à 500 euro ex alle extra kosten …

Conclusie: Super mooi idee maar vandaag slaan we even over en gaan we lekker door met de plaatsing van een warmte isolerend rolluik en COP 1 verwarming a 50 Euro per radiator tot er wel een milieuvriendelijke optie op ons pad komt.