Let the games begin Mariska & Janelies versus Hugo

Al maanden krijg ik de vraag waarom er aleen maar over grotere zonnedaken gekletst wordt terwijl de kleinere zonnedaken als paddestoelen of uuuh als mos de daken overneemt in Baarn. Volgens een voorzichtige berekening hebben de bewoners van Baarn nu al meer dan 3,4 ha zonnepanelen terwijl Hugo en zijn grote daken team niet verder denken te kunnen komen dan 4 ha grote daken …
Nu zie ik je denken Mariska maar die is toch al lang weg … hu ja en nee … haar ploegen en zaaien wordt nu geoogst door Janelies. Dus ere wie eer toekomt …
Het zelfde geld voor de grond leggers van Energiek Baarn … de meeste vrouwen en mannen zijn al weer andere belangrijke velden aan het in zaaien ( soms zelfs letterlijk )
Maar zonder die helden van het eerste uur waren we nu een stuk minder rooskleurig bezig geweest immers geld gooien naar het probleem dan duurzaamheid heet gaat je niet helpen het gaat om het omdraaien van de mindset en dat kunnen we alleen samen doen …
Dus ik zeg let the games begin wie heeft als eerste de 10ha aan zonnepanelen gehaald
De burgers van Baarn met hun kleine daken
Of de grote investeerders met de EN/EN functies en grote daken …

Spelregels:
Er wordt een zelfde budget beschikbaar gesteld voor de kleine zonnedaken als er voor de RES grote daken beschikbaar is. Dus maak inzichtelijk wat het RES team gekost heeft incl vergadertijd en campagnes en stort dat bedrag in de subsidiepot “De burgers van Baarn regelen het zelf” daar hebben we geen externe hulp bij nodig.

nog meer dan 90% van de zonnedaken liggen te wachten op haar panelen

Meer verdieping ?
Kijk op https://www.topotijdreis.nl/?datatype=imagery
En bekijk zelf de kleine daken op normale huizen dan zal je zien dat het potentieel zonnedaken echt enorm groot is