Warmte netten anno 2028

Inderdaad 2028 en dat is geen type fout. Zelfs als je nu zou beginnen met je warmte net ben je zeker 5 jaar bezig eer je klaar bent als het net door een commercieel bedrijf geëxploiteerd wordt. Als het een semi gemeente net wordt komt hij er nooit en kost het alleen maar veel geld aan dure onderzoeken en vergader tijd van goed willende mensen zonder mandaat.

En wat voor warmte net moet dat dan worden volgens jou Adriaan?
Een warmte net dat aanvult op de paar koude uren die we hebben in de winter. Op zo’n moment zou je met 3 weg klep graag wat grondwater warmte door/langs je verdamper laten stromen. Het grote voordeel van lage temperaturen is dat je geen dure isolatie buizen nodig hebt. Een simpele grond lus onder je huis als al voldoende voor die paar uurtjes.
Of als je het luxe aan wil pakken een lokaal warmtenet door het grond water.

Warmte winnen uit oppervlakte water bv vijvers en rivieren zou ik niet doen aangezien dat verstorende werkt voor de natuur en je er veel andere partijen voor nodig hebt die het ook nu al zelden eens zijn.

Warmte opslag in een lange gesloten grondwater lus is een hele slimme en goedkope oplossing en zo doende bewaar je wat warmte voor de winter zonder dure warmte opslag bronnen.

We gaan het zien in 2028

Meer verdieping:
Mooie initiatieven
2023: soest: https://soesterenergie.nl/overhees/ veel mooie plannen.
2020: plannen Baarn https://www.baarn.nl/aardgasvrij voortgang niet bekent