Slimme oplossingen voor grote problemen

Tijdelijke regen buffers:
Het regent vaker harder in een korteretijd waardoor het regenwaternet in de problemen komt. Een van de veel genoemde oplossingen is het ingraven van plastic infiltreer bakken. Een veel simpler en nuttiger alternatief is het inzetten van “water kliko’s” deze kunnen gewoon door gemeenten uitgeleend worden in het huidige kliko stelsel en aan gesloten worden middels een vul automaat … hier door buffer je water en heb je ook altijd voldoende water voor je plantjes.

Woning probleem:
De komende 15 jaar is er grote woning schaarste terwijl er geen bouwgrond schaarste is voor het bouwen van enorme zonneparken met een levens verwachting van 15jaar …
Combineer zonnedaken met slimme tijdelijke woningen en je probleem is over.

Er is schijnbaar voldoende ruimte voor grond gebonden zonnen panelen … immers Gemeente Baarn jaste deze kaart in een achternamiddag in elkaar ?!?

Opmerking over bovenstaande kaart, een aantal locaties zijn zonder kennis van zaken in gekleurd. Maar bv de noordelijke groene vlakken kunnen morgen al verkaveld worden en aangeboden aan huurders die maximaal 15 jaar mogen huren.