En wat bespaarde de actieve meters dit jaar (2019/18)

Onze target is minimaal 10% besparen aan energiekosten door samen te meten , overleggen met elkaar meekijken … immer samen ben je slimmer.
Zo nu en dan is het een behoorlijk kippenhok in onze bespaar app maar het resultaat van alle ideeën vragen, feiten en harde cijfers mogen we dan ook enorm trots op zijn.
Gemiddeld bespaarde onze groep 43% op de GAS rekening !

Kijken we naar de energie veranderingen voor de actieve deelnemers , er zijn ook minder actieve deelnemers die in stilte energie besparen … deze nemen we niet in de grafieken mee maar ik weet dat ze het ook heel goed doen.

In het bovenstaande plaatje kan je zien dat deelnemer M6 100% GAS heeft bespaard, hij is dan ook echt van het gas af. M5 is een flatbewoner dit dit jaar nog fanatieker aan het besparen gegaan is en het er wel voorover heeft een koud huis aan te treffen als hij weg is geweest. M2,3,4 zijn al jaren aan het besparen maar wisten er toch weer 20-23% te besparen op hun gas rekening.
M1 heeft zich afgelopen jaar volledig op stroom besparen gericht en dat gaan we in de volgende grafiek zien.

Hier zien we een stroombesparing van M1 -3400KWH … dat is heel veel ! En dat komt niet alleen door veel moderne zonnepanelen ( 4000WP ) maar ook door bijna alle oude lampen en TL buizen te vervangen voor LED verlichting. Samen zijn we op zoek gegaan naar goede vervangers en dat is tegenwoordig heel eenvoudig en de lampen betalen zich vaak binnen een 1/2 jaar terug!
M6 is de gasloze woning, deze bijzondere stille (bijna) energieneutrale woning is het keiharde bewijs dat je met redelijke begrijpbare oplossingen een jaren 50 huis energieneutraal kan maken dankzij gedreven pioniers die de hete kooltjes uit het vuur halen!!
Ook hier zien we dat M5 het ook hier weer geweldig goed doet, LED en meer LED is ook hier het grote geheim en verlengsnoeren met een schakelaar en natuurlijk de “WITGOED KNALLERS” waarbij er in een korte tijd 10 antieke koelkasten en vriezers de meet toets niet overleefden.

Ook mee doen, om samen veel geld energie te besparen? Laat het weten …
https://adriaanvoeten.nl/MetenisWeten/mee-doen/