De gemeente Baarn “dumpt GEEN plastic in de Eemerwaard”

Update:
Na een kort maar krachtige samen komst met de buurt, was de heer Brandjes er wel uit. Twee jonge gebruikers van het speelveld gaven super duidelijk aan dat het best wat minder hobbelig mag wel gewoon in deze natuurlijke staat moet blijven. De 70 oudere aanwonenden klapte tros.


Ik heb de wedhouder Jannelies Vissers en Brandjes een gedicht van A. W. Hooijer gegeven om te helpen de naam van de De Eemerwaard na 20 jaar voor eens en altijd goed op de kaart te zetten.

Eind goed al goed !

Net als je denk, ze hebben het gesnapt valt er een brief in de bus.
Beste aanwonende graag willen we u informeren dat we het speelveldje in de Eemerwaard willen voorzien van een mooie plastic grastapijt uit de tapijtfabriek.
Net nu er tal van steden bezig gaan met mirco bosjes (tiny forest ) om de kinderen weer een gevoel voor de natuur te geven komen de bollebozen in Baarn met DE oplossing … laten we een speel veldje voorzien van kunstgras zodat ook dat stukje natuur verkloot wordt.


Waar komt dit vandaan vraag ik me heel even af en gelijk weet ik heel zeker dat ik echt niet wil weten wie dit verzonnen heeft en waarom deze super ambtenaar met gevoel voor de natuur en duurzaamheid niet instaat is geweest om uitteleggen dat natuurlijk groen al 30 jaar kinderen blij maakt en ja soms worden ze vies en daar krijg je dan gezonde en gelukkige buiten kinderen van.
Nee voor deze actie ontvangen jullie geen voldoende ik zou zeggen richt je pijlen op een duurzame toekomst met meer bomen in plaats van het doel loos kappen van bomen en stuk maken van speelveldjes in een natuurgebied waar honderden mensen van genieten.
Wil je wel wat doen voor deze buurt ? Plaats dan de gekapte bomen aan het jaagpad terug in samen spraak met de aan wonende. En als je dan toch lekker groen bezig wil zijn vervang dat hopeloze prikkeldraad rond de eemerwaard voor een vlechtheg vol waarde planten kijk dan ben je lekker duurzaam bezig.

Aanvullend:
Kunstgras is niet alleen funest voor de omgeving en vegetatie er onder het is ook nog eens kostbaar om maar te blijven herstellen, De gemeente heeft net de plastic bankjes vervangen voor ijzeren omdat ze in brand gezet worden. Win vast advies in over de her stel kosten in Bunschoten waar een deel van het voetbalveld gesmolten is .
Nu is het een speel veldje waar ook kleine kinderen spelen, als het straks een “cruijff court” moet zijn worden die weer verjaagt door de voetbal jochies.
En ja ik ben deskundig immers mijn kind heeft daar 20 jaar tevreden gespeeld en was reageerde bij navraag of kunstgras daar een prima plan was vol ongeloof.
“Nee het is daar geweldig spelen zoals ht nu is, lekker met je fietsje de bult af, picknicken op het veld met je vriendinnen en in de bomen klimmen”

Update uit de raadsvergadering:
https://baarn.raadsinformatie.nl/vergadering/937301
Vragen halfuurtje:
D66 vragen over plastificeren speel veldje onland vanaf 8:00 tm 16:00 Speelveldje heet sinds 12-2000 Speelveldje in het Eemerwaard.
– Gebruikte naam is nog steeds fout ( Onland is in december 2000 Eemerwaard geworden en is/ligt in een NNN gebied)
– De gemeente vind plastic in de openbaren ruimte dumpen en vervolgens afdekken met zand een een goede manier van omgaan met de natuur . Hierdoor komt er immers geen plastic in de natuur aldus de gemeente ?!?
-De gemeente beweert dat het onderhoud jaarlijks 6000 euro gaat kosten voor inzaaien.
mi wordt de gemeente dan opgelicht immers de afgelopen 25 jaar wordt er voornamelijk gemaaid en is 1 maal de grasmat vernieuwd door inzaaien wat zeker geen 6000euro hoort te kosten.

2:00 ook over kunstgras Gerenweg omdat dit veldje hobbelig is door mollen. GL en VB geeft aan de plastic gras geen goede oplossing is.
De gemeente geeft aan dat het opknappen van het veldje voor 45.000 euro niet meer gebruikers zal trekken. PDVA vind kunst gras een goede optie op het veldje aan de Gerenweg.
Vervolg wacht op onderzoek verkeersveiligheid.

Hoe het ook kan zie je hier:
Natuurlijk golfbaan beheer, maaien en veel vaker rollen om de mat mooi glad te krijgen.
Wacht als ze honderden hectaren golfbaan duurzaam en natuurlijk kunnen onderhouden kan een lief leuk speel veldje in Baarn geen probleem zijn.