Maai MEI niet

Een van de leer puntjes van het gebagger in Baarn kwam door de vraag van mevrouw Maaijer van Water Natuurlijk Vallei en Veluwe. Ze vroeg ons waterschap Vallei en Veluwe of ze ook mee deden aan MaaiMEIniet.
Door juist even net die paar dagen te wachten zijn de jonge dieren die in het gras wonen net iets handiger geworden en kunnen ze sneller ontsnappen voor de maai machines.
Het waterschap doet haar eigen versie van ecologisch maaien met vrijwel het zelfde resultaat. Immers meer diversie van kruiden en grassen geven meer stevigheid aan de dijk. Zo maaien ze eerst het onderste deel van de dijk en later het bovenste deel en om gekeerd. Hierdoor krijgen de “vlinders en alles” een goede kans om te overleven.
Wist je trouwens dat we in Nederland zon 40.000 verschillende diersoorten hebben en dat 20.000 van die soorten in dit soort bermen en maai kanten leven.

Een goed voorbeeld van een goed gemaaid kruiden rijk stukje Baarn ligt aan de gondel, hier vind je onder andere de grote ratelaar, bolderik, klaver, riet orchis en nog vele ander mooie kruiden en grassen.

Geef toe dat is toch een stuk leuker voor mens en dier ?

Hier is een super duidelijke webinar speciaal voor gemeenten: