Interview met Maaike Rouw

Wie is Maaike Rouw en welke korte en lange avonturen heb je beleefd?
Ik ben 32 jaar en werk als accountmanager bij een grafisch ontwerpbureau. Na een Triathlon Woerdenenkeloperatie tijdens het revalideren begonnen met hardlopen en daarom gestopt met tennissen. Sinds 2013 bezig met loopwedstrijden en later triathlons. Bij het trainen in het bos was ik altijd meer op mijn plek, dus vandaar vooral de laatste twee jaar meer gaan trailen.  Veel weekendjes in Nederland, België en Duitsland tijdens wedstrijden of gewoon een leuk eigen rondje. Vorig jaar heb ik mijn eerste ultra gelopen in Houffalize. Tussentijds natuurlijk de leuke grote en kleine trail- en triathlonwedstrijden, maar we doen ook aan Canicross (dat is hardlopen met je hond) of nemen de honden mee op een trail waar het mag (zoals op de foto in België)

Vorige week heb ik samen met mijn vriend meegedaan aan de L’Echappee Belle in de Franse Alpen als relay team. Helaas kwam de cut-off eerder dan de post dus kon ik na 14 uur niet verder. Nog steeds de gaafste ervaring ever, dus to be continued!

Als ik niet aan het sporten of werken ben, ben ik actief bij een musicalvereniging zowel achter
de schermen als op het toneel.[metaslider id=2432]

Welke dagrugzak gebruik je en wat is daar fijn aan?
Ik gebruikte altijd de RaidLight Trail XP6. Na een leuk gaan en beleven avontuur de OMM 32L gekregen. Deze bevalt goed bij de langere tochten. Zo kan ik switchen afhankelijk van de wedstrijd en of ik erbij overnacht of niet.

Welke kleding gebruik je?
Eigenlijk allerlei merken door elkaar heen. Veel Salomon, La Sportiva schoenen en sinds een tijdje ben ik fan van de broeken van Fusion. De zakken geven ruimte voor water, eten of juist het afval, ideaal!


En dan buiten slapen?IMG_3837
Tja, wat dat betreft ben ik nog een groentje eigenlijk. Tijdens het mooie G&B avontuur van juni mocht ik bij Jolanda onder de tarp. Dat was heel gaaf en ondertussen heb ik  zelf een tarp aangeschaft. Natuurlijk hebben we wel tenten, maar dat is toch iets meer rij met de auto naar je kampeerplek dan ren er naar toe. Dus dat is iets om nog verder te gaan ontdekken.

De keuken?
Ook hier ben ik nog een beginner in. Altijd de spork en opvouwbare beker natuurlijk, daarnaast nog een komfoor brander op het verlanglijstje dus daar komt vast snel verbetering in.

Qua voeding onderweg graag jellybars van Go2 en Chimpanzee repen. Bij zin in iets zouts is een Bifi worstje altijd lekker.

Belledonne trainingWat moet er altijd mee?
Aangezien ik van mezelf weet dat ik toch niet de snelste ben altijd een opgeladen telefoon en reddingsdeken. Nog nooit echt nodig gehad, maar je wilt niet alleen in de middle of nowhere zitten.

Tips voor beginnende avonturiers?
Beter om laagjes mee te nemen dan te warm of te koud op pad te gaan. Dus armwarmers en een licht jasje is altijd handig. Bij risico op brandnetels zijn tubes geen overbodige luxe 😉

Wat is je absolute favoriete item?
Een tijd veel te hard gelopen, dus horloge met hartslagband is ideaal om een goed trainingseffect te halen. Nu dat beter gaat hoef ik er niet altijd meer op te letten en heb ik een beter gevoel ontwikkeld.

Vraag van Maaike  aan zichzelf?
Waarvoor ben je nou eigenlijk bang als je in het donker loopt? Om één of andere reden ben ik altijd bang als ik in het donker alleen loop. Slaat nergens op want over het algemeen is het enger in de bewoonde wereld. Ook ben ik nog niet achtervolgd door een beer zoals een trailvriendinnetje, dus tja, get over it!