Interview met Paula IJzerman

Wie is Paula IJzerman?
Onder andere kleurrijk Ultra-loopster, barefoot-guru, avonturier,
Europees kampioen 1/2 marathon barefoot-style 2013, 2014, Nederlands Kampioen Adventure Race 2014.[metaslider id=351]

Welke dagrugzak gebruik je en wat is daar fijn aan?
Ik gebruik een OMM 32 liter rugzak. Die zit heel fijn op de rug, omdat in de achterkant een opgevouwen half slaapmatje gestoken zit (als backing). Ik vind het ook ideaal dat je allerlei losse onderdelen aan de tas kunt klikken. Ik hang er een 3 liter voorzak aan, met daarin een kaartenhoes. Ook een groot voordeel is dat de rugzak zo goed als waterdicht is (bij hevige stortregen worden je spullen vochtig).[metaslider id=351]

Welke kleding gebruik je?
In principe gewone hardloopkleding, waarbij ik goed let op niet schurend materiaal op de rug (in de winter een strak thermoshirt). Voor na het rennen en set droge kleding en een klein opvouwbaar jasje. Lekker warm!

Slaap je buiten?
Ja. Het belangrijkste is dat je het niet koud krijgt. Een isolatiematje en een goede slaapzak hebben prio 1. Ik slaap het liefst onder de sterrenhemel, maar als daar nattigheid uit komt, is een tarp (voor 25 euro gekocht) een slimme oplossing.

De keuken?
Afhankelijk van hoe lang ik op pad ben, neem ik iets mee om eten warm te maken. Verder een beker (oploskoffie!!!) en bestek (spork).

Wat moet er altijd mee?
Camera of smartphone waar een camera op zit!

Tips voor beginnende avonturiers?
Begin met kleine stapjes. Als je niet helemaal zeker bent van je navigatieskills, neem dan een bestaand wandelpad (Wandelnet heeft alle Nederlandse wandelpaden online) of GR. Ga niet meteen een week op pad, maar begin met 1 overnachting. Koop een rugzak die goed zit, neem de tijd om die te passen. Ga niet blindelings af op de (goedbedoelde) adviezen van je vrienden/verkopers.

Wat is je absolute favoriete item?
De voorzak van mijn rugzak!

Vraag van Paula aan zichzelf?
Paula, heb jij nog mooie plannen in het vooruitzicht met IronFeet? Ik denk het wel… hou het maar in de gaten op www.Ironfeet.nl 🙂