Interview met Richard Keppel

Ik ben Richard Keppel, trailrunner uit Alkmaar en geboren in 1968 dus nu 47 jaar oud. Vijf jaar geleden ben ik begonnen met hardlopen bij atletiekvereniging Hera uit Heerhugowaard, maar door vele blessures gestopt met het lopen op de baan. Een paar jaar geleden volgde ik een trailrun clinic van Mark Zwart en wist het direct, dit is wat ik wil![metaslider id=1441]

Korte avonturen maak ik wekelijks mee; door continu buiten de paden te lopen ontdek ik nieuwe paadjes of maak paadjes waar ik dan weer vaker loop. Avondtrails bij ons in de duinen van Schoorl en Bergen blijven een avontuur op zich.

Een lang avontuur was een zes weken durende hardloopreis langs de kust van Wales, 1400 kilometer lang. Richard geeft regelmatig lezingen over deze reis dus schroom niet hem uit te nodigen. ( contact Richard arfordir cymru

Hierbij had ik de rugzak van OMM 32 liter mee, door velen beproefd en goed bevonden.
Voor de kortere trails inclusief de trailweekenden, gebruik ik de Raidlight Olmo, met drinkflessen voorop. Dat vind ik fijn omdat ik dan kan zien hoeveel water ik nog heb, met een waterzak is dat gissen.

Mijn kleding is heel divers, van heel goedkope broeken tot een heel duur regenpak van Montane waar ik nog steeds heel blij mee ben. De Engelse spullen, daar heb ik wel een zwak voor.

Het liefst slaap ik in een tent, dat geeft mij toch een gevoel van veiligheid. In Wales werd ik op een avond wakker gemaakt door twee Welsmen die zeiden dat ik op private property lag. Dat zijn momenten dat ik blij ben in een tent te liggen, anders trappen ze je misschien wel wakker…

Een keuken meenemen: heb ik geen ervaring mee, in Wales had ik wel een Kelly-kettle bij me, maar die gebruikte ik niet. Ik kwam er snel achter dat oploskoffie ook oplost in koud water en net zo beroerd smaakt. Maar het is goed spul als je hongerig wordt en nog nergens kunt eten.
Boodschappen deed ik sowieso niet, ik at meestal in pubs en dan zo veel en vet mogelijk. De eerste week was ik namelijk al veel afgevallen, iedere dag een marathon langs het Walsh Coasters Path, vergde veel van mij.

Tips voor beginnende avonturiers? Vragen stellen aan medetrailers. Meerdaagse lopers hebben de ervaring, die geven tips die je niet in de winkel krijgt, want verkopers hebben hier geen ervaring mee.
Ik heb te veel geld uitgegeven aan spullen die achteraf niet door de zware beproeving zijn gekomen, of te zwaar waren, of van te slap materiaal waren. Het is lastig het juiste te kiezen.

Mijn favoriete item is denk ik een buff, die neem ik altijd mee en is voor vele doeleinden geschikt.

Vraag van Richard aan zichzelf…Waar gaat je volgende reis heen?
Zeer waarschijnlijk als de financiën meewerken wil ik 14 dagen door en over Tenerife trekken in de kerstvakantie. Onder andere de Bluetrail lopen vice versa(2×85 km) en de kustlijn van 200 km aflopen.