Interview met Gert Noordhoek

Wie is Gert Noordhoek en welke korte en lange avonturen heb je beleefd?

Ik ben Gert Noordhoek en woon samen met poezen Muis en Tijger in Soest. Ik werk als  woonbegeleider van volwassenen met autisme bij een RIBW en verder als verkoper/adviseur bij Runnersworld Amersfoort. Daarnaast geef ik met veel enthousiasme looptrainingen en Mindful Run clinics en cursussen.

Ik houd van buiten zijn. Wandelen, fietsen, hardlopen. Dit allemaal het liefst in de natuur. Wanneer ik moet kiezen dan vind ik trailrunning het mooiste en dan vooral wanneer je regelmatig vergezichten hebt,  zoals wanneer je in de heuvels of bergen bent.[metaslider id=2980]

Mooie avonturen wat langer geleden waren meerdaagse trektochten door de bergen met volledige bepakking en (dus) selfsupporting. Na een dag wandelen op een beschutte plek je tentje neerzetten en met een invallende avond genieten van de rust en het uitzicht.

Met plezier denk ik terug  aan prachtige trails die ik de afgelopen jaren in de Ardennen heb gelopen: La Bouillonnante, Le Trail de l’Ourthe, Festival Trail Semois, Trèfles à Quattre Feuilles, etc…

Trailrunning in Nederland kan ook heel mooi zijn, zo  heb ik bijvoorbeeld de Stuwwaltrail,  Sint Pietersbergtrail, N70 Trail, Posbanktrail  en de Koning van Spanje gelopen. Toch trekken de Ardennen me meer. Rotsen,  klauteren en rivierdoorwadingen. Ik hoop komende jaren wat trails te kunnen lopen in een nóg wat meer bergachtige omgeving.

De laatste jaren heb ik met GAANenBELEVEN ook prachtige avonturen beleefd! De MTB 3-daagse rond Bosbeek was prachtig bijvoorbeeld. Legendarisch was verder voor mij de 24 uur waar we hebben overnacht op paalkampeerterrein Campanula. Het was voor mij voor het eerst dat ik onder de blote sterrenhemel sliep, heel  bijzonder! Verrassend is het om te merken dat je na een 24 uurs avontuur het gevoel kan hebben dat je wel 3 dagen weg bent geweest. Heerlijk vind ik het ook om na kamp te hebben gemaakt gezamenlijk rond het vuur te eten. Wat een beleving!

Welke dagrugzak gebruik je en wat is daar fijn aan?
Ik heb een paar low-budget rugzakjes in verschillende grootte en heb (behalve formaat afstemmen op doel) daar geen voorkeur in. Wel mis ik wat vakjes aan de voorkant,  dus er gaat nog wel iets anders komen waarschijnlijk. Voor trailrunning wil ik een racevest aan gaan schaffen. Dat zal dan waarschijnlijk een Raidlight of een Inov-8 vest worden.

Welke kleding gebruik je?
Geen speciale voorkeur voor een merk, als het er maar leuk uitziet en lekker zit. Wel natuurlijk lichte en functionele kleding. Wat sokken betreft draag ik graag Injinji teensokken. Doordat de tenen afzonderlijk van elkaar zitten, voorkomt dat schuurplekken.

En dan buiten slapen?
Onder de sterrenhemel bedoel je? Ja, dat wil ik vaker gaan doen! Hoewel ik al mijn hele leven kampeer, heb ik nog maar weinig buiten geslapen zonder tent. Ik ben van plan de wintereditie van Op Eigen Benen onder een tarp te slapen…

De keuken?
Een gasstelletje dat nog uit de tijd is van toen ik nog met mijn ouders op vakantie ging. Verder een aluminium pannetje, een kunststof bord,  een spork en een scherp Opinel mes. Eten wat ik meeneem komt gewoon uit de supermarkt, daar is voldoende te koop op het gebied van licht en gedroogd. Sowieso ook wat fruit mee en wat ClifBar reepjes.

Wat moet er altijd mee?
Dat is heel erg afhankelijk van het jaargetij! In de zomer op Campanula was ik erg blij dat ik Deet bij me had, in de winter is een hoofdlampje fijn.

Tips voor beginnende avonturiers?
Durf en geniet! Niet te lang nadenken of je het wel durft en over wat er eventueel mis zou kunnen gaan, maar doe het gewoon.

Wat is je absolute favoriete item?
Heb altijd mijn telefoon (eventueel met batterijpack) bij  me. Sowieso om foto’s te kunnen maken, maar ook om iemand te kunnen bellen in geval van nood. Ook kan de telefoon goed van pas komen als kompas of om mee te navigeren.

Vraag van Gert aan zichzelf?
Waarom heb ik nog nooit een nacht alleen in het bos doorgebracht? Komend jaar maar eens gaan doen misschien…