Bijzondere vogeltrek over de Eemerwaard

Zondagochtend zaten we te genieten van het prachtige ochtendpalet over de Eemerwaard, met een lekker bakje koffie. Toen er een zwerm ‘ooievaars’ voorbij trok, maar dan dikker, zeg maar maatje zwaan maar dan anders gekleurd … duurde het even en toen wisten we het zeker: er trokken meer dan honderd kraanvogels in V-formatie over de Eemerwaard. Ze twijfelden even, maar vlogen toch door richting Hoogland. Tijdens het invullen van de waarneming zag ik dat er tal van waarnemers melding maakten van deze spectaculaire migratie naar een mooie plek in Scandinavië waar ze deze zomer zullen vertoeven om over een halfjaar weer over te vliegen … wie weet doen ze de sappige weilanden van Baarn dan wel aan.

foto Gertjan Hooijer ( Kraanvogel Jotunheimen in Noorwegen)Let dus de komen de dagen even op want er vliegen nog steeds jongen en oudere “kranen” over die geen haast hebben. Ze zijn super duidelijk herkenbaar aan hun luiduchtige ge-roep-toeter

Voor meer actuele achtergrond informatie zie:
https://www.facebook.com/kraanvogeltrek