FullMoon Oriëntatie Trail Oostvaardersplassen

img_6341Deze keer startte we bij de parkeerplaats van de “de Kleine Praambult” aan de Praamweg (Lelystad).
Achter het spoor hoorde we dieren geluiden maar hadden even geen idee wat het zouden zijn … schapen ? koeien? … Eenmaal op het uitzichtpunt “kleine praam bult” werd het duidelijk … honderden herten liepen in kleine en grote groepen te zoeken naar de juiste partner.

We pikte de mooie zonsondergang nog even mee en genoten van de maan opkomst. Op de uitkijkheuvel “de grote praambult” konden we in de luwte het geburl nog veel beter horen.[metaslider id=2606]

In het donker vervolgde we deel twee van de tocht … een Oriëntatie trail die voornamelijk over
een fietspad liep?! … Uh is dat wel oriënteren vroeg Ernst-Jan? Al snel werd het duidelijk want een fietspad volgen is makkelijk maar exact weten waar je bent in het donker is even een ander dingetje en kan je zo perfect trainen. Al snel was het kunstje duidelijk en werden de informatie punten en de vogelhut gevonden … we genoten van de volle maan, zagen ISS en ook nog een super heldere vallende ster ( meteoor ).

Wil je dit ook beleven?
Hou dan de agenda in de gaten of ga zelf oppad met het kaartje en laat ons weten wat je er van vond. PDF Kaart: Volle-maan-orientatie-trail-oostvaarders-plassen

Quotes van de deelnemers:
Quote Renske Vermeulen; “Burlende herten op de zeebodem is natuurbeleving in Nederland”
Jan Pieters; “Full Moon Burlen in het donker een ervaring om eens te beleven.”
Ernst Jan Vermeulen; “Ben je alle 4 boven de 50 en altijd buiten bezig, ga je voor het eerst naar het burlen van de herten luisteren.”