Interview met Jacqueline Raaijmakers

Wie is Jacqueline?
Jacqueline Raaijmakers is fotograaf, schrijver, avonturier, pedagoog & kunstenaar ineen. Hiermee heb ik nog nauwelijks inkomsten verdiend, maar dat wil ik in de toekomst wel heel erg graag.[metaslider id=296]

Welke (dag)rugzak gebruik je tijdens je meerdaagse tochten en wat is daar fijn aan?
Voor wandeltochten van meer dan 7 dagen, waarbij ik wild kampeer in een tent, gebruik ik mijn grijsblauwe MacPac Glissade van 70 liter. Het fijne aan deze rugzak is dat hij heel erg lekker zit ook al weegt hij meer dan 25 kilogram. Na 7 jaar intensief gebruik is hij trouwens aan vervanging toe.

Daarnaast heb ik overigens nog 4 (dag)rugzakken. Die ik allemaal gebruik voor verschillende activiteiten van boodschappen doen tot een meerdaagse wandeltocht waarbij ik wat minder spullen nodig heb.

Welke kleding gebruik je tijdens je (dag)tochten?
Als broek heb ik dit voorjaar een zwarte, hele stevige broek van het merk Haglofs gekocht. Deze broek heb ik de afgelopen 6 maanden in Alaska en Noorwegen zeer intensief gedragen en is toch nauwelijks versleten.
Mijn shirt is van het merk Icebreaker. Hiervan heb ik er twee: 1 grijs & 1 paars. Het grijze shirt is inmiddels helemaal versleten op de rug en heb ik tijdens mijn laatste tocht vakkundig met de hand gerepareerd. Ik heb het toch nog maar niet weggedaan, omdat het altijd fijn is om een shirt te hebben waar je niet zuinig op hoeft te zijn.
De laatste nieuwe aankoop is trouwens een nieuw turquoise regenjack van het merk Arcteryx. Ik had nooit gedacht dat ik ook maar iets van dit merk zou kunnen aanschaffen en ik ben dan ook best trots dat ik er nu toch 1 heb. Ik koop zelf nooit het stevigste en vaak duurste jack, maar wel een goed jack. Mijn ervaring is namelijk dat je na 3 jaar toch altijd een nieuw jack nodig hebt.

Buiten slapen in een tent? Of tarp of in de open lucht?
Meestal slaap ik toch in een tent, omdat ik het vaakst ver weg van de bewoonde wereld, in de bergen en in een gebied zonder bomen kampeer. Bovendien kampeer ik gedurende alle seizoenen en dan is een tent toch het meest comfortabel. Vooral als het flink waait en/of regent. Mijn tent is een rode Nallo 2GT en weegt iets meer dan 2,5 kg. Dat is best zwaar, maar het comfort dat het opbrengt, vind ik net iets belangrijker.
Maar ik heb ook een groene tarp, waarmee ik graag ga wild kamperen op plekken waar het eigenlijk niet mag, zoals hier in Nederland. En dan vind ik het ook handig als er wat bomen staan en fijn als het weer wat beter is. Het gewicht van deze tarp is 720 gram.

De keuken?
Een benzinebrander is een trouwe en goed werkende compagnon van mij. Maar daarnaast heb ik inmiddels ook een houtbrander, waarmee ik heel makkelijk een klein & warm vuurtje kan maken.
Wat betreft de pannen. Ik ben ooit begonnen met zo’n aluminium pannenset die ik tweedehands had gekocht voor 2,5 gulden!!! Inmiddels heb ik een mooie pannenset met een coating aan de binnenkant, maar ook opnieuw een aluminium pannetje met een hengsel dat ik makkelijk boven een vuurtje kan hangen.

Wat moet er altijd mee?
Lastig, want bijna alles wat ik in mijn rugzak meeneem, is belangrijk & waardevol. Er zijn wel wat kleine materialen die ik onderweg heel erg waardeer:
-lepel – zonder vind ik toch wat lastig eten ;-);
-tampons -als vrouw zijnde waardeer ik deze uitvinding bijzonder en je kunt ze gebruiken om een vuurtje mee te maken;
-mijn kleine, Zwitserse zakmes -niet alleen handig om het eten mee klaar te maken, maar ook handig voor kleine reparaties en
-mijn bril -ik heb een behoorlijk grote afwijking en zou zonder bril gehandicapt zijn.

Tips voor beginnende avonturiers?
Bouw je ervaringen langzaam op. Neem hiervoor de tijd. En geniet.
Meer tips kun je trouwens vinden op mijn eigen blog: jacquelineraaijmakers.blogspot.nl

Wat is je absolute favoriete item?
Mijn allerkleinste rugzakje (20 liter) van Sea to Summit. Zo licht (68 gram), zo schattig en zo handig.

Vraag van Jacqueline aan zichzelf?
Waar en met wie ben je over 10 jaar allemaal geweest? En is het je dan gelukt om met je avonturen je eigen inkomsten te genereren? Oeps, dat zijn er twee -).