De doorfietse routes van Utrecht

Provincie Utrecht is druk bezig met het maken van zogenaamde doorfiets routes, dit zijn veelal bestaande wegen maar dan aangepast zodat je als een soort fiets VIP makkelijker door het verkeer beweegt zonder dat je van je zadel stuitert of constant moet remmen voor andere verkeerdeel nemers.


Laat ik nu net bezig zijn met het verbeteren van mijn MTB snelheid, dus ik kon wel een doorfiets les gebruiken.


Ik nam de route over in mijn sport horloge zodat ik via de fietsroute Amersfoort, Soest, Baarn en Hilversum reed. Ik maakte er een rondje van door zelf een leuke route direct van Amersfoort naar Hilversum te zoeken.
We begonnen bij het brementje in Baarn en door de geweldige hooilanden langs het spoort naar soest en dan via de ijsvogelmuur naar Amersfoort.
De bebouwd kom van Amersfoort liet ik links liggen en fietste via mijn eigen route naar Hilversum, vanaf het station Hilversum fietste we over de mooie nieuwe doorfiets route van Annahoeven met een geweldig kruidige berm terug naar Baarn.


Onderweg maakte ik een sommetje, dit stukje weg heb ik meer dan 6000 maal gefietst toen ik nog in Hilversum werkte. Vaak nam ik dan een stukje Groeneveld mee om even te genieten van het mooie park.
Vandaag nam ik de doorfiets route en kwam voor de parkeer plek van Groeneveld een meneer met een Alpe d’HuZes petje op een een hand vol folders. Hij vertelde dat er een mooie door fiets route gemaakt werk en ik vertelde lachend dat ik het gelezen dan in De Baarnsche courant en dat ik de route aan het verkennen ben en daar zeker een verhaaltje over ga vertellen op mijn sport en milieu site GAANenBeleven. En wie weet komt het wel in DE krant … o leuk zij hij gelijk. Ik fietste verder maar bedacht me en stopte en vroeg of hij het leuk vond als ik hem op de foto zetten ? Als het voor de Baarschecourant is dan is dat prima … dus zo als belooft …

Zonder deze helden is het heel moeilijk om feedback te krijgen van de echte weg gebruikers.

Ik ga nu de Enquête invullen op: www.goudappel.nl/doorfietsroutes … done !

Wil je de route ook testen dan kan je hier mijn suggestie voor een rondje overnemen:

Met grote groet
Adriaan Voeten
Doorfietser