Interview met Marieke Nooij

Ik ben Marieke Nooij 52 jaar jong en liefhebber van rugzaktrekking, crossfit en maker van
Saami Sieraden

Samen met mijn vriend heb ik trektochten gemaakt in Lapland, Noorwegen en Zweden (meestal op de grens daarvan). Altijd alles mee incl. eten voor soms meer dan 3 weken. Ook een aantal winter trektochten gemaakt met de pulka ook weer in Noorwegen/Zweden. Verder heb ik in 2009 de opleiding tot wildernisgids in Canada bij Taku Adventures (Bart de Haas) gedaan en daarna nog 3 keer terug geweest als assistent begeleider en instructeur. Echt een hele gave tijd!!

Mijn dagrugzak is van Lundhags Mei 24 en is eigenlijk mijn handtas 🙂 Maar als ik een dagtocht ga maken gaat deze ook altijd mee. Lekker qua inhoud, wat aparte vakken en goede schouderbanden.[metaslider id=3131]

Kleding is natuurlijk afhankelijk van de weersomstandigheden, maar op een trektocht gaat
altijd aan/mee:
Broek: Lundhags Traverse of bij koudere omstandigheden Haglöfs rugged mountain pant
Shirt: G100 shirt van Fjällräven (erg handig omdat deze tevens redelijk winddicht en ademend is)
Jack: Arc Teryx Beta AR en daarnaast altijd een Anorak van Norröna (voor op kamp of als vervanging voor het Flällräven shirt)
Tussenlaag: Geen fleece maar een Arc Teryx Atom AR Hoody (veel warmer, kleiner en lichter!)
Onderkleding: Icebreaker shirt korte mouw, idem lange mouw en 1 idem lange mouw warmere versie en een idem lange onderbroek om in te slapen en wollen boxershorts (fietsbroeklengte) van Aclima
Kousen: Lange onderkousen van woolpower en daarover lange sokken icebreaker
Favoriete schoenen: Lundhags Mira high

Buiten slapen:
Tent: als ik alleen ben Hilleberg Akto, als we samen gaan Nigor Wicked up 3 met eventueel de stok aangepast. We hebben een extra stokdeel aan laten passen zodat we een wandelstok als stok kunnen gebruiken en als de Packrafts mee gaan dan gebruiken we de peddeldelen met aangepaste doppen erop als stok.
Bivak: Lichtgewicht tarp waarbij de wandelstokken als ondersteuning gebruikt worden. ik gebruik dan een (volledig) GTX bivakzak van Terra Nova.
Slaapzak: Western Mountaineering Apache (dons: goed opgeborgen in een waterdichte zak 🙂 )
Matje: Therm a rest Neo Air
Kussensloopje om kleding in te doen

Keuken:
Houtbrandertje waar eventueel ook een trangia brandertje in kan
MSR stowaway pot (700) waar het brandertje precies in past
Titanium lange lepel om uit de zak te kunnen eten
Titanium spork
Titanium mok (dubbelwandig)

Wat moet er altijd mee:
Mijn zitlap moet altijd mee 🙂

Tips: Laat je goed informeren, doe eventueel een cursus. Leer omgaan met kaart en kompas. Kijk goed wat je meeneemt, je hebt niet veel nodig en zorg dat je laagjes kan combineren.

Favoriete item: mijn titanium mok (ook al is deze niet handig voor de noodles, ik kan nog steeds geen andere mok meenemen)

Vraag aan mijzelf: Ga ik de komende hele zware trektocht goed volbrengen????
We gaan met een aantal gidsen de Telegraph trail lopen in Canada (Atlin – Telegraph Creek) een expeditie door zwaar terrein waar maar zeer weinig trails zijn). En dat zal heel pittig voor mij worden.