Warm he …

Gisteren was het “show your stripes” … laat zien hoe veel warmer of kouder dit jaar is. Wereldwijd wordt het snel warmer de ene zegt 1,4 graad op warming de andere 1,5 … ik denk dan was dat maar zo…

De gemeten opwarming voor Nederland is 2022 is al bijna meer dan 2C , gelukkig leven we niet in het warmste deel van de wereld maar toch merkt iedereen dat het iedere zomer weer iets warmer word.Hier in Nederland kunnen we daar voor ons zelf veel aan doen, zo platen we veel meer zomerharde planten inderdaad waar we eerst keken naar winterharde planten draaien we nu mee met de opwarming van de aard.

We zijn echt heel erg veel super mooie zomerharde planten denk aleen al aan rots plantjes.
Middel hoge (bessen) struiken zijn ook een weldaad voor de natuur, ze geven verkoeling en schaduw voor de plantjes er onder en als je mazzel hebt plukje er nog een besje van.


Maai niet als er geen regenkomt , of maai juist wel als je veel minder wil maaien.

Kortom er zijn echt erg veel makkelijke oplossingen die je eigen pico klimaat veel fijner maakt. Bespreek jou oplossing met de buren als jij bv nooit hoeft te sproeien en de buurman wel wijs dan op jou keuzes. Niet als een verwijt maar als een oplossing … vaak stekken jou zomer harde rots plantjes ook nog als een malle die kan je uit delen.

Ga niet bij de pakken neer zitten maar geniet ook van de kansen die er zijn die zelfs best leuk uitkunnen pakken voor jou eigen pico klimaat.

Met grote groet
Adriaan Voeten
Klimaat/ Milieu activist tegen wil en dank