Interview op Peak Lenin met Serge Bulatov

Wie is Serge en welke korte en lange avonturen heb je beleefd?
Serge Bulatov (spreek uit Boelatov) 53 jaar, geboren in Kazachstan en ik woon in Oosterbeek. Ik ben al bijna 20 jaar in Nederland. Ik heb zeer veel bergsportervaring als berggids en begeleider in Azië en Rusland en Tibet. Vanaf 2009 ben ik zelfstandig ondernemer en heb ik reisbureau SergeReizen.com Ik organiseer expedities en reizen naar Rusland en de voormalige republieken van de Sovjet Unie: voor (echte) klimmers, wandelaars en cultuurliefhebbers. Ik heb nauw contact met andere bergsportorganisaties in Nederland, Duitsland en natuurlijk Rusland[metaslider id=1303]

Mijn eerste meerdaagse tocht maakte ik als 12-jarige jongen. Met mijn vrienden, tent en een rugzak in de zomerschoolvakantie naar familie in Xianggong-gebergte. We gingen daar klimmen en wandelen.

Mijn beste herinnering? In 2009 de beklimming van 2 toppen binnen 1 maand. Dat betekent prestige in Rusland (en niet alleen daar!-red.). Weinigen halen in zo’n korte tijd 2 toppen. Dat was een groot resultaat. Ik begon met de Peak Lenin en haalde de top binnen 5 dagen en stond daarna op de top van de Elbrus samen met Ski Renner …, een grote naam in Rusland.

Wat gaat er altijd mee?

De icoon die mijn moeder gemaakt heeft. Ik ben Russisch Orthodox,
Deze icoon betekent voor mij ‘bescherming’. Verder kan ik overal zonder.

De keuken: lang geleden kookte we op een benzinebrander. Nu heb ik een gasbrander, modern en makkelijk. Die gebruik ik ook hier op Peak Lenin. Het gas is een mengsel van butaan/propaan. Om makkelijk snel en lekker te kunnen koken in extreme situaties. Ik maak altijd een goede afweging voor ik iets koop. Mijn pannetjes zijn bijvoorbeeld van titanium.
Ik let erg op kwaliteit, prijs, gewicht en de maat, voor ik iets aanschaf.

De wens van Serge:
Ik nodig iedereen uit om samen met ons fantastische reizen te maken in Rusland en voormalige republieken van de Sovjet Unie.
Mijn levensmoto is Dromen zijn er om te realiseren  SergeReizen.com