Een nachtelijke picknick onder de vallende sterren

Een nachtelijke picknick onder de vallende sterren en een gracieus klimmende maan.
Tijdens de jaarlijkse Perseïden wandeling is het altijd weer spannend of het inderdaad helder word en hoe storend de maan is.

Het was de hele dag goed weer geweest en zo gedroeg het zich uiteindelijk ook. De voorspelde opklaringen begonnen zodra we bij het observatorium aanbeland waren.
Ook dit jaar hadden we ruimzicht naar alle kanten en bevonden ons op een mini eilandje midden in het vloedgebied van wat ooit eens de Zuiderzee geweest was.

Het was haast als een toneel voorstelling. Wij zaten klaar aan een prachtig gedekte picknicktafel vol hapjes en lekkere dingen die de deelnemers mee genomen hadden.
Cassiopeia gluurde even tussen de wolken gordijnen naar beneden en toen trok het langzaam open begeleid door een mooi rood maantje die langzaam opsteeg.

De eerste kreten,
ik zie soms even wel een flitste … en even later whoo zagen jullie die … ik heb nog niets gezien en heel even later NU WEL !! Uiteindelijk zag iedereen wel meerdere mooie heldere meteoriet opbranden in de atmosfeer.

12-8-2010 pleiades & perseïden

Ondanks de heldere halfvolle maan zagen we een mooi aantal prachtige vallende sterren die zo’n nachtelijk uitje tot een echte belevenis maakt.
Gezellig keuvelend liepen we terug en genoten van de nachtelijke natuur geluiden gekwetter van de mooie en vaak bijzondere vogels die ons prachtige Eemland rijk is.

Mooie quotes van de deelnemers:
Weer hard aan t werk, maar waarom, wie ben ik in dit enorme heelal…

Wil je ook een keer mee met een klein clubje leuke avonturen beleven?
Like dan GAANenBeleven op FB en hou de agenda van GAANenBeleven in de gaten.