De Step2daagse

stepsOp de step..op de step,
oh ik ben zo blij dat ik ik heb heb…
of liever gezegd dat Robert de steps mee had genomen. Een tegemoetkomende fietser zong dat liedje echt voor ons .)
Tenten op Staatsbosbeheercamping Drie midden in het Veluwse bos opgezet zaterdag,
stepinstructie van Robert kort voor vertrek, helm op en daar gingen we. Zeven sportieve mannen en vrouwen aan het eerste STEP-lusje van 30 km door de Veluwe. Voet naar buiten draaien op het ‘plankje’, andere voet ernaast en wisselen van been. Tien keer links, tien keer rechts.
De eerste kilometers gingen heerlijk heuvelafwaarts…tja inderdaad…na 30 km moesten we ookbrem weer omhoog steppen.
Dag 1 en 2 werden gekenmerkt door buurtschappen: Drie, Houtdorp, Ouwendorp, Speuld, Leuvenum. Een handvol huizen of boerderijen zonder kerk en kern.
Op dag 1 wisselden fietspaden door bos, over hei en open terreinen zich af, op dag 2 stepten we vooral door het lichtgroene, frisse bos en wat minder door het open terrein.  Als stepper ben je een voetganger en dat betekent dat je legaal over mooie wandelpaden kunt gaan. Off road (lees: mul zandpad) rijden valt alleen niet mee.
Langs prachtige gele bloeiende brem en witpaarse kastanjekaarsen. En ’s avonds: een pan paddenstoelensoep warm gemaakt op Roberts brander en enorme groepspan, gecompleteerd met salade en broodjes.
Bakkie koffie/thee en nog een avondwandelingetje door het Speulder- en Sprielderbos met de dansende bomen en met spookverhalen bij t Solse gat. Huh…witte wieven…

 


Eigenlijk is het  kickbike … zeg maar een step maar dan met dunne banden zodat je bijna geen rolweerstand hebt. Robert Dam was de inspirator, in het gaanenbeleven interview leerde we hem kennen als stepper dus 1+1=24 …  idd 24 uur avontuur dus 😉

‘s Nachts tikte de regen op de tent. Tijdens het ontbijt bleek het gelukkig droog, opgeruimd begonnen we aan de tweede lus van 32 km. Bij het stadje Staverden troffen we helaas geen witte pauw of zwarte dame ….

Tijdens de steptocht waren we verrast hoe makkelijk je het wisselen van been onder de knie krijgt. Met zijn zevenen kwamen we na twee dagen met in totaal zo’n 60 km in de benen enthousiast weer aan bij de camping in Drie. Die kickbikes zijn ideaal voor mooie lange tochten … kortom, een aanrader voor je shortlist!
Tip: Goede kick bikes kan je huren bij Robert ( madventure.nl )