Interview met Greta en Dirk-Johan

Dit keer heeft GAANenBeleven een interview met Greta en Dirk-Johan (12) Wyma. Greta heeft afgelopen weekend (23-25 januari 2015) meegedaan met de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2015 korte baan. Bij de estafette 4×100 wissel won ze met haar damesteam (Jennie Resink-Lindeboom, Liesbeth van Mill en Iris van Aurich) een gouden plak en een zilveren plak op de 4×200 vrij voor dames. Daarnaast zwom ze tal van pr’s.[metaslider id=481]

Wie zijn Greta en Dirk-Johan Wyma?
’Wij zijn zoon en moeder en beiden gek op zwemmen en sportief bezig zijn.
We zwemmen bij de Barneveldse vereniging DWK en doen beiden aan wedstrijdzwemmen.’

Hoe zien jullie avonturen eruit?
In de zomer gaan we vaak een week samen fietsen, dit kan een lange afstandsroute zijn of een andere uitdaging. Vorig jaar hebben we met veel plezier de Elfsteden fietsvijfdaagse gedaan en een half rondje Zuiderzee.
Bij de fietsvijfdaagse hadden we het voordeel dat de bagage voor ons vervoerd werd, bij het rondje Zuiderzee zijn we van trekkershut naar trekkershut gefietst en namen we zelf onze bagage achterop. Sinds dit jaar hebben we navigatie van Garmin, daarvoor fietsten we op het landelijke fietsknooppuntennetwerk.

Hoe en waar koken jullie?
In de trekkershut koken we vaak een eenpansgerecht of gebakken aardappelen met een salade, of we gaan makkelijk uit eten.

Welke kleding dragen jullie?
We dragen altijd een fietsbroekje met zeem en een shirt en bij koud weer een trainingsjasje. Onze fietstassen zijn van het merk Ortlieb, hier kan lekker veel in en ze zijn waterdicht.
Dit jaar hebben we beiden een nieuwe fiets gekocht. Greta fietst op een trekkingfiets van Trek en Dirk-Johan heeft een mountainbike van Trek. Bij de mountainbike hebben we een bagagedrager aan de zadelpen bevestigd.

Wat moet er altijd mee?
We hebben niet iets specifieks dat echt mee moet, maar zonder fiets kunnen we echt niet.

Waarom gaan jullie samen op pad?
Het mooiste is dat als een van ons er even doorheen zit, de ander even initiatief neemt.
Daarnaast is het vooral gezellig onderweg.

Hebben jullie tips voor avonturiers die overwegen voor het eerst een meerdaagse fiets tocht te gaan maken?
Zorg dat je onderweg voldoende eten en drinken bij hebt. Wij zijn er zelf tegenaan gelopen dat we op maandag dachten onderweg wel wat broodjes bij een bakker te kunnen halen, maar dat (met name in het noorden van het land) de winkels dicht bleken, en er waren ook geen cafes of snackbars open.