MTB2daagse

Kun je met een groepjes van 6-8 man een leuke MTB 2-daagse doen en waar moet je dan allemaal rekening mee houden.. dat was de vraag die al een tijdje rond zong. Het antwoord laat zich het beste vinden door te GAAN en te Beleven. Dus ‘lokroep’ op FB gezet en een datum gepland … na het nodige gepingpong kwamen we uit op 3-4 juli … 12.00 tot 12.00 dus weer een echt 24uuravontuur … dit kwam ook goed uit qua hitte we zouden net de ergste pieken kunnen vermijden. De route voer langs de Randmeren van de Flevopolder … we wilden een korte stop maken voor een zwempartij of in ieder geval wat eten en drinken … de eerste inham naar een leuk strandje bracht ons op het naturistengedeelte; dus trapten we maar even met een verhit hoofd door  … niet wetende dat dit strandje zo’n 2 km lang was en een bonte verzameling mensen herbergde … Na het handveer in de polder was dit al de tweede attractie voor de mannen 😉 Uiteindelijk schoot het zwemmen er bij in en maakte het plaats voor wat gezellig gekwebbel met wat geklede badgasten onder een grote behaaglijke boom … De reis voerde ons naar Campanula een mooi heuveltje in de Stille Kern …[metaslider id=1262]
We vonden een schaduwrijk plekje voor koffie en raakte aan de praat met een groep Toegepaste Archeologen die zelf archeologische vondsten nabouwde om te kijken hoe het nu echt werkt … de archeologen hadden al een boot van VERSE koeienhuiden gemaakt en waren nu bezig met de bouw van een boomkano. Na een mooie maar warme wandeling richting de boswachterij kwamen we de archeologen weer tegen die huiswaarts keerden… gelukkig hadden ze nog veel water over en vulden we onze lege bidons zodat we zeker genoeg water hadden … Toen de zon minder heet was maakte we ons kamp … Henk ging zijn nieuwe tentje uitproberen; Jan had een fijne oerhut ingepikt; Gert ging lekker met zijn nieuwe tarp oefenen … Arjan zocht een luxe huisje uit …

Onderweg hadden we genoeg natuur gezien alleen wisten we de meeste antwoorden niet … voor de amfibieën hadden we een hotline met Angela maar voor de meeste flora- en faunavraagstukken misten we toch echt de enorme kennis van Jolanda die thuis moest afzien vanwege een allergische reactie na een botsing met een steekbeest … ach kon ze mooi haar rugzak vullen met dubbeldikke superisolerende kleding mutsen en sjaals aangezien ze deze maandag weer het andere uiterste gaat doen: namelijk gidsen op en rond Peak Lenin in Kirgizie, een voormalige staat van de Sovjet Unie.
Rond het gezellige vuur maakte we ons eten klaar. Er ontstond een leuk marktje waar tomatensoep tegen verse groente geruild werd of een halfbakje ultralicht superfood … tegen de avond hoorde we plots gekwebbel en kwam er nog een Arjan en zijn kinderen vol bepakt aan gewandeld. Alsof de tijd 30 jaar stil gestaan had, gingen we verder met ons gesprek dat we toentertijd in de Ardennen voerden tijdens onze “survival weekenden”. Arjan en familie waren 4 weekjes door Nederland aan het trekken en hadden nog een survival op het wensenlijstje staan …  dus toen ik zijn berichtje kreeg op de dag van vertrek met de vraag ‘waar ben je en wat ga je doen’ was het antwoord ‘met 5 avonturiers naar Campanula en ik zal een hut reserveren’. Arjans  antwoord: “graag tot zo” …  plots waren we met z’n achten en hadden de grootste lol … wonderlijk hoe makkelijk avonturiers vrienden worden terwijl het soms belachelijk heet was, had iedereen het super naar zijn zin.

De volgende morgen werden we er erg vroeg uitgeschetterd door het vogelkoor dat zo rond 04.oo massaal haar cannon inzette … behalve de vogels was er toch een buurvrouw verschenen die opzoek was naar haar matje … met een rood hoofd gaven we toe dat we die geleend hadden aangezien we niet verwachtten dat er nog iemand na 01.00 uur gebruik zou maken van een ogenschijnlijk verlaten hutje … de juffrouw was enorm opgelucht dat we haar matje geleend had en wilde niets weten van excuses en snapte onze gok … ze ging erg vroeg naar haar werk en liet haar slaapkamertje nu keurig opgemaakt achter ( als dank stopte we haar een fles water een een zak nootjes toe). Na het ontbijt gingen we weer verder met onze toer en lieten Arjan en zijn kids weer achter. Zij zouden later naar “Kamp Baarn” komen zodat ze ook Tienke konden treffen en we nog langer door konden kletsen … De renners vervolgden hun toer en stoven in een rechte lijn naar het Huizerstrand zodat we lekker konden plonzen en schoon konden aanschuiven bij Tienke die een lekker soepje en broodjes had klaar staan, zodat iedereen zijn reserves weer kon aanvullen … Ik hoefde de totaal overbodige vraag of het voor herhaling vatbaar is niet te stellen … zie onderstaande feedback …

Gert verwoordt zijn beleving als volgt:
Gisteren omstreeks 12:00 uur vertrok ik samen met AdriaanArjanHenk en Jan voor 24 uur lang met Gaanenbeleven.nl Er was niet echt een doel, behalve dan dat we 24 uur samen zouden zijn en ergens in de Flevopolder zouden overnachten.
Het werd een geweldige ervaring. We reisden per MTB, maar afstand of tempo waren niet van belang. Er was geen klassement te winnen. Het gemeenschappelijke was veel belangrijker, bijvoorbeeld elkaar helpen met het gereed maken van een slaapplaats en het onderling delen van het eten.
Ik sliep voor het eerst van mijn leven in de open lucht. Op het moment dat ik ging slapen was er een kikkerconcert en ik werd wakker van de vogels. Een bijzondere en ook fijne ervaring!
We gingen deze trip niet voor tijden of voor afstand, maar wanneer er een podium zou zijn waar de grootste genieters bekroond zouden worden, dan zouden wij met zijn vijven op dat podium staan!

Of zo als Henk schreef,
Van vrijdag op zaterdag weer een supermooi GAANenBeleven 24 uurs avontuur beleefd. Op de MTB met volle rugzak op pad met nog 4 man. De 3 vrouwelijke enthousiastelingen konden om diverse redenen niet mee. Met Gert Noordhoek Arjan Knook Jan Pieters en Adriaan Voeten dus naar een SBB veldje in de bossen in de flevopolder. Superrelaxed om daar een nachtje door te brengen. Groot was de verrassing dat er ook nog twee biertjes waren achter gelaten die voorgaande bewoners. Na wat koelen in de sloot waren ze redelijk drinkbaar. Daarna kregen we zelfs mede kampeerders die een flesje wijn en pelpinda’s bij zich hadden. Eten hadden we zelf meegenomen. Door een beetje te delen hadden we een gevarieerde hap. Het is maar 24 uur maar je relaxed voor een week. Voor herhaling vatbaar.

Of zoals Jan vertelde,
Woorden schieten mij te kort om te beschrijven hoe leuk en gezellig het was. Ja hoe maak je dan duidelijk dat het prachtig is om op de mtb in gezelschap van een stel prima kerels naar een mooie slaapplaats in het nieuwste stuk Nederland te fietsen? En dan ook nog een kampvuurtje stoken en eten maken. Kletsen over van alles en nog wat. Nee, dat is niet te beschrijven ook al denk je terug aan het onverwachte bezoek uit Australië waardoor we opeens na het bier ook nog 2 flessen wijn konden delen. Dan het gevoel van het buitenslapen in een hutje, een tentje, onder een tarp of ander bouwsel, hoe druk je dat uit? Dat gaat me niet lukken hoor ook al heb ik op de terugweg nog iets proberen te bedenken en dan gebeurt het volgende weer. Zwemmen bij Huizen, het koele water dat je warme body omsluit in een heerlijke verkoeling. Dat kan je alleen voelen net als het warme onthaal bij terugkomst in Baarn met water, koffie, soep en broodjes. Nee, omdat duidelijk te maken met een verhaaltje dat gaat me nu niet lukken. Dus vergeef me dat ik jullie deze 2 super dagen niet kan uitleggen, mea culpa. Ik kan jullie alleen vragen om mee te GAAN en het zelf te BELEVEN.