TRAILRUN2DAAGSE Oktober 2015

24 +1 uur reis door de tijd
’Daar GAAN! we’ was de kreet toen we zaterdagochtend vertrokken. We (Adriaan en Jolanda) hadden er zin en waren zeer nieuwsgierig wat onze mee-renmaatjes van de twee routes zouden vinden.  Als we om kwart voor twaalf het restaurant De Tijd binnenstappen, zitten daar al drie trailers heerlijk aan de koffie. Het trio kent elkaar niet, en is in restaurant in Wolfheze vast en zeker op een “overvolle” rugzak van 4-5KG of elkaars kleding afgegaan.

Om half één GAAN we met zijn allen, dertien in getal, naar buiten, het spoor over.  De goudkleurige bladerpracht ritselt als we passeren, op weg naar Nivon-natuurvriendenhuis de Bosbeek voor de beleving van een 24-uur-mini-avontuur, met twee halve marathons.

Tijd…24 uur, start bij restaurant “De Tijd”, een fantastisch kleurig jaargetijde, rennend langs punten uit een verschillende perioden in de historie: het lijkt een reis door de tijd te worden deze oktober trailrun2daagse .)

‘Van het padje af’
Tijdens de voorverkenning raakten we zelf een aantal keer onbedoeld van het “padje” af en vonden dit bij nader inzien ook leuk om die ervaring te delen met de deelnemers … je kunt letterlijk op tien meter van een wandelpad staan zonder het te zien. Orientatie blijft belangrijk.

We passeren de Hessenweg waar eeuwen geleden Hessenvoerlui hun zwaar beladen IMG_0156hessenkarren overheen voerden, trailen langs de Veluwse Mossel, en staan onder meer stil bij of op de heuvels met een historie (uitzichtspunten of graven), en bewonderen natuurlijk de pracht van de paddenstoelen en zwammen! Hier en daar omzeilen we de modder -evenals een enkele wandelaar en fietser-. Over de Ginksel hei verder door het bos. Af en toe stoppen we voor een natuurbelevingsmoment, en natuurlijk een bidon/waterzak- en eet-moment.

We worden warm onthaald met koffie, thee en een warme douche door het team van Nivon-natuurvriendenhuis de Bosbeek. We werden ondervraagd door de aanwezige gasten die hun nieuwsgierigheid niet lang kunnen onderdrukken.

’s Avonds bindt een aantal mensen spontaan de strijd aan met Rummikub, anderen kaarten samen en een groepje wisselt sportervaringen uit in de gezellige hal van natuurvriendenhuis de Bosbeek waar we de nacht doorbrengen. Het is niet voor niets de Nacht van de Nacht, dus GAAN we er in het donkere dierenbos rondom de Bosbeek nog even uit voor een avondwandeling, in een miezerbuitje, maar dat deert ons niet. Duister is het in ieder geval, de dieren zijn er wel, maar zien we niet.

Wallentrail
Met een heerlijk uitgebreid ontbijt achter de kiezen, een lunchpakket met fruit in onze rugzakjes, maken we zondag nog een vrolijke groepsfoto voor het natuurvriendenhuis en gaan we op pad. De zon is onze held als we in t-shirts en korte broeken -sommigen- langs sprankelende sprengen, (Bos)beken en snelstromende rivieren richting Doorwerth rennen; met afwisselend een stukje city-, klei-, wallen-trail (met behoorlijke klimmetjes!), uitzicht- en bos-trail. Heerlijk. Aan het begin van de route trakteert Lizzy ons op een professionele warming up zodat we heerlijk los deze tweede en meest zware etappe kunnen aanvaarden. Ook raken we verzeild in een lieveheersbeestjeszwerm, beetje laat voor de tijd van het jaar.

In eindpunt Wolfheze sluiten we buiten op het terras af -wie had dat kunnen denken eind oktober! Het lijkt alsof we elkaar al een hele tijd kennen en we langer dan 24 uur op pad zijn geweest. Met bijna een hele marathon in de benen. ’Het was maar 24+1 uur maar de ervaringen en beleving voelde eerder aan als een weekje uitrusten in een prachtige omgeving,’ aldus een van de lopers. Op zo’n moment zie je ons (Jolanda en Adriaan) glimmen van trots … dat is ons doel dat willen we zo graag delen …

Op naar de volgende Trailrun2daagse op 20/21 november: …Laten we GAAN!

Wil je ook graag zo’n Trailrun2daagse meemaken, kijk dan snel op de agenda van www.GAANenBeleven.nl voor een van de komende tochten … wij GAAN met kleine groepjes op pad, waarbij vol helaas toch echt vol is 😉