Gratis bomen in Baarn,

In Baarn geeft de natuur ons een enorm duidelijke hint, overal waar je goed kijkt zie je bomen ontspruiten. En niet zomaar bomen maar een tweede generatie waarde bomen.
Zo zijn de perkjes aan het jaagpad spontaan ruim voorzien van Acer platanoides ( noorse esdoorn) ze hebben een geweldig mooi blad en het enige wat je hoeft de doen is een stokje bij plaatsten zodat de snoeiers ze laten staan. Dus geen duizenden euro per boompje uitgeven maar gewoon genieten van wat de natuur ons bied.
Langs de bestevaerweg wemelt het van de nieuwe bomen die hun kans schoon zien … maaien is zo gedaan maar laten staan is een verstandiger optie.
En zo zie je overal bomen die hun kans grijpen om ons te beschermen tegen fijnstof en hitte. Wellicht is het een goed plan om eens te gaan wandelen met de stads bioloog om samen te bepalen wat mag blijven leven zodat we minder geld uithoeven geven aan dure alternatieven en een mooie nieuwe natuur een kans krijgt ons te beschermen tegen de hitte en droogt die komen gaat.
Laten we op tijd beginnen met de klimaat adaptatie voor als we de klimaat doelen niet gaan halen.
Leuke actie in de straat:

Een oneindige stroom verstandige BIO MASSA,
Vroeger had iedere boerderij een stukje gerief hout, dit is een bosje dat gebruikt werd om stookhout maar ook bezem stelen uit te oogsten … inderdaad oogsten. De kunst van die bosjes was te zorgen dat de aangroei minimaal net zo hard ging als de oogst. We werden dus nooit bomen aan geplant wat als je het verstandig doet blijft de boel mooi in evenwicht.
Maar hoe doe je dat in een dorp als Baarn?
Als je goed oplet verschijnen er veel jonge Canadese populieren langs de bestevearweg en de Drakenburgerweg als je een aantal van die boompjes door laat groeien en op tijd knot heb je een oneindige stroom biologisch verantwoord hout voor de centrale zonder dat het ten kost gaat van onze leef omgeving.
Er zijn tal van bomen die zich prima laten snoeien waardoor ze een mooi natuurlijk groen scherm geven met alle voordelen van de boom zelf.