De nacht van de nacht 2022

Zaterdag was de klimaat markt op de brink, natuurlijk wandel ik daar even langs en maak een praatje met mijn duurzame helden. Mijn collega duurzame doener Jantijmen demonstreerde een mini zonnepaneel voor ons project “een tweede leven voor oude panelen” zeker 6 mensen kregen inspiratie om een plan in te leveren waardoor ze kans maken op 1 van de 8 oude panelen die we weg geven vanuit die onze meet club Meten=Weten.
Toevallig was het die zaterdag ook de nacht van de nacht en uiteraard pak ik dan de fiets om even te kijken hoe serieus de daden zijn in Baarn immers de woorden zijn er altijd wel maar het vlees blijft zwak.


Op de bedrijven terreinen was het redelijk donker en ook ons mooie paleis was niet zo idioot verlicht, okay tijdens mijn corona fiets tocht deden ze het beter maar het was okay. De brink en de laanstraat blijft toch altijd een uitdaging je zou verwachten dat als 50 duurzame baarneaars die middag hun vrijetijd opofferen je die ene avond in het jaar de schakelaar niet omzet … maar inderdaad iets met vlees en zwak.

De volgende ochtend wandelde ik deze keer eens geen energie wandeling met de baanse politiek, deze keer wandelde ik met paddestoelen jager door het borrebos, we schoten 20 verschillende soorten waarvan een aantal best leuke soorten.

Dat is de kracht van een echt oud “verwaarloosde” bos, we zamelde gelijk een bijdrage in voor Kees Koudstaal zodat hij door kan blijven “trekken aan het dood paart op de brink” en wij hopelijk nog jaren kunnen genieten van een duurzaam klimaat vriendelijk Borrebos met haar prachtige en krachtige oerbos.

Met grote groet
Adriaan Voeten
Klimaat realist