Interview met Vincent van Dalen

Ik ben Vincent van Dalen ik geef ondertussen al elf jaar zwemles daarnaast hockey ik ook maar ben ik vooral graag buiten in de natuur. Sinds een paar jaar ben ik fervent bushcrafter.

Avonturen :
Als de tijd het toe laat hang ik graag buiten in de hangmat. Een van mijn favoriete plekjes is Den Treek van de ntkc daar blijf ik zolang als het kan. In mei en in de zomervakantie heb ik een avontuur  in Vogezen Frankrijk op de planning staan.[metaslider id=3016]

Welke (dag)rugzak gebruik je:
Ik heb verschillende dagrugzakken die voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Van een kleine 10 liter of de iets grotere van 25 liter

De kleinste gebruik ik vaak voor korte wandelingen en bij het verzamelen van klein materiaal … stukken hout voor snijwerk , tondel fatwood etc. De grotere neem ik vaak mee als ik bijvoorbeeld een kopje koffie of een maaltijd wil nuttigen. Ik neem dan mijn 2 liter Billy Can met woodgasstove mee die ook  nog eens netjes in elkaar passen.

Kleding :
Met goed weer draag ik luchtige dunne kleding (geen specifiek merk) . Bij kou doe ik meerdere lagen over elkaar heen. Over het algemeen is het een bij elkaar geraapt zooitje en dat bevalt mij prima.

Buiten slapen :
Heerlijk !
Frisse lucht mooi uitzicht allerlei beestjes simpel weg genieten, Ik slaap, hang en lig ik graag in een hangmat al gebruik ik ook wel eens een tent.
Als ik langere tijd oppad ga gebruik ik vaak beide. De tent is dan de opslag plek voor van alles en nog wat.

De keuken :
Billy Can en eventueel wat simpele pannetjes. Mijn favoriet is de woodgasstove, Ik heb ook altijd een kleine opvouwbare gasbrander bij mij omdat je niet overal een vuurtje mag maken. Verder een RvS mok en handgesneden mokken .

Wat moet er altijd mee:
Wat altijd en overal meegaat is mijn mes.
Standaard heb ik ook een tarp en slaapzak in de auto liggen. Verder het liefst zo min mogelijk. “less is more”

Tips voor beginners 
Ga er op uit.  Probeer, oefen, geniet en geef niet te snel op , stel vragen. Ga eens mee met iemand die meer of andere ervaringen heeft.
Ik ben de FB pagina B.U.G (Bushcraften Utrecht Gelderland) gestart voor mensen die graag Bushcraften en kamperen in omgeving Utrecht, Gelderland . Op de pagina kan iedereen zich aanmelden, vragen stellen, foto’s plaatsen. Ook worden er kleinschalige events georganiseerd.

Mijn favoriete item 
Oei, lastig want het zijn er twee. Als eerste mijn mes , Met een mes heb en kan je veel .  En daarna mijn woodgasstove vooral omdat ik gek op vuurtjes ben.

De vraag aan mijzelf : Wat wil je bereiken met in de natuur zijn? Daar heb ik lang over nagedacht ook al voor dit interview. Het antwoord is, ik wil er mijn werk van maken het liefst richting bushcraft waar mijn passie ligt.