Wandelen met Adriaan, Royal plukken

Waar vind je toch al die leuke plekjes in Baarn, Adriaan?

Nou, eigenlijk vinden ze mij. Letterlijk. Ik loop er gewoon tegenaan.

Net als afgelopen weekend. We kwamen uit Soest gefietst en zagen veel fietsers met tassen vol met de heerlijke biologische groenten van de Herenboeren. Maar er fietste ook veel mensen met een prachtige vers geplukte bos bloemen. Kijk, en dan gaan de voelsprieten uit. We werden extra alert en zagen dat het hek van Koningin Juliana haar mooie moestuin op een kiertje stond. Er stond een schoolbord met de tekst “Welkom, bloemen plukken mag” voor een kleine vergoeding.

Bij binnenkomst werden we gelijk hartelijk onthaalt door Jacqueline ( een bekende vrijwilligster) , die Tienke een schaartje in haar handen drukte en mij lekker liet struinen door de royal tuinen. Je zou denken dat het pracht en praal is, maar gelukkig was het gewoon een hele mooie diverse moestuin met bloemen, fruit, appels en peren, noten en nog veel meer moois.

Een andere IVN beheerder vertelde dat het 15 jaar verwaarloosd was en compleet overwoekerd door bramen, die trouwens erg lekker waren 😉

Je kan er naartoe fietsen, maar je kan er natuurlijk ook een geweldige wandeling van maken door het Baarsche bos. Neem de kleine kom even mee en maak een Royal entree via het pad van Naald naar het Paleis. Daar vind je Juliana haar mooie tuin.

Tip: geniet ook even van de koninklijke mollen. Zij zijn de laatsten van de originele bewoners en zijn een teken van uitzonderlijk vruchtbare grond.

klik op het plaatje voor de actuele informatie