UHT-Part 3.0 (30KM Rondje Baarn – Huizen )

Rondje Baarn Huizen en terug

In mijn (Adriaan) queeste om de hele Utrechtse heuvelrug af te trailen bleef er nog een stukje over namelijk het deel vanaf Baarn naar het Gooimeer.

Op zich zou het een enkeltje richting Gooimeer kunnen worden maar dat is natuurlijk veel te kort dus besluit ik een rondje te maken en via de delta van de rivier de Eem … hierdoor raken we alle type landschappen die ons landje rijk is.[metaslider id=1751]

De route loopt onder andere via Station Baarn door het Baarnsche Bos … via allerlei mooie bospaadjes komen we bij de Paalcamping Hilversum … van daar uit maken we de oversteek naar het prachtige natuurgebied rond het Naarderwasmeer. Hier vinden we onderandere de oorsprong  van alle ANWB paddenstoelen en staat NR1 daar. Nu wordt het landschap opener en doen we alle heidevelden aan die daar maar te vinden zijn ( oa de zuider, wester, Blaricumer en Tavelberseheide) onderweg ontmoet je tal van “wilde” dieren. Uiteraard lopen we bij Blaricum heel even over Het Gooise matras aangezien pompeuze en extravagante stulpjes van de sterren en sterrenmelkers midden op ons pad gebouwd zijn.
Bij Huizen verlaten we de heuvelrug en duiken we de rivier delta van de rivier de Eem in … hier kun je via de oude Eem dijken genieten van het ruime weidse polderlandschap rond de rivier. Hier tref je nog talrijke weide  vogels aan die veelal op doorreis zijn.
Uiteindelijk komen we Baarn weer binnen en loopt de route terug naar het station dwars door het mooie dorpje en haar Laanstraat … ik raad je aan om bij Mi Casa Su Casa iets vers uit de oven te proberen voor de route ten einde is 😉

Mocht je deze route gaan lopen dan kan je hier mijn GPX vinden die je als leidraad kan gebruiken. Kies gerust de vaak veel mooiere ruiterpaden of geitenpaden parallel aan deze route aangezien de route meer bedoelt is als leidraad dan als voetstappenpad.

Afstand 30km en een paar km verhard
Terrein type bos,heide, polder
GPX
Graag horen ik wat je van deze route vond.
info@GAANenBeleven.nl