Het Hutsepot avontuur

Het Hutsepot avontuur,

Nog een maand en dan GAAN! we met een gezellige groep avonturiers op pad … tijd dus om de contouren van de route definitief te maken.
En daar lag dan ook weer gelijk de uitdaging … onderweg kregen we zoveel inspiratie en zagen we dusdanig veel mooie singeltrackpaadjes dat de teller op 28 km stond toen we druppend en dampend in de hal van het prachtige Nivon-natuurvriendenhuis de Bosbeek aan de andere kant van de Ginkelse Hei stonden … De huiswachten stonden snel klaar met een heerlijke kan thee en een enorme trommel  speculaasbrokken … hartverwarmend zo’n welkom![metaslider id=648]
Uiteraard wisten ze dat we langs zouden komen maar aangezien het niet droog geweest was die dag hadden ze toch zo hun twijfels tot ze twee blije gezichten binnen zagen komen … we kleedde ons snel om en mochten onze natte renkleding over de verwarming laten drogen tot de volgende morgen … ook dat hoort bij een avontuur … je maakt dankbaar gebruik van de middelen die je in de schoot geworpen worden. Na de thee en een praatje gingen we weer de regen in om eten te maken in de messtin boven het kampvuur … deze keer lukte het met de naar petroleum stinkende aanmaakblokjes, snel om een mooi warm vuurtje te maken waar boven we ons “hutsepot” buffet konden verwarmen … hutsepot is de Belgisch benaming van een wilde mix van ingrediënten, zo hoorden we van een Vlaamse in het natuurvriendenhuis.
Wie had kunnen denken dat die stampotprakkies zuurkool en boerenkool zo zouden passen bij het weer van vrijdag 20 en zaterdag 21 februari?

Geen angst
Na de maaltijd en het heerlijke vuurtje zetten we de tarp op (tijdens de trailrun2daagse slapen we binnen hoor…dus geen angst deelnemers in spe), en doken we snel in onze donzen slaapzakken met het geruststellende geruis van de bomen en het vrolijke getik van de regen op ons afdakje … zo simpel kan geluk zijn …
De volgende morgen werden we wakker van de stilte: geen gedrupt van de regen meer en in de verte werd de lucht zelfs al oranje van de ochtendzon, er schoof zelfs een blauwe strook naar ons toe. Na een heerlijke bak thee in de Bosbeek aanvaardden we de terugreis … deze keer gingen we serieus proberen de route drastisch in te korten aangezien 28 km ver boven de beloofde dag afstand is voor de trailrun2daagse.

Hagel
De zon scheen…totdat het begon te hagelen op de Ginkelse hei. Wel een prachtig gezicht die donkere lucht boven het gele gras, op de achtergrond de witte berken en groene dennen! Vervolgens hield het niet meer op met regenen. Regenbroeken, regenjassen en handschoenen aan, mutsen op. Gewoon door GAAN .) over de hei, door het bos, langs een schaapskooi.
Bijzonder weer biedt aparte ervaringen onderweg: een vossendrol, uitwerpselen van wilde zwijnen, konijnen, sporen van reeën, oranje trilzwammen… tuurlijk: ook modderpaden, spontaan ontstane vennetjes. Oog blijven houden voor details leidt af en maakt dat je blijft genieten en het weer onbelangrijk wordt. Een mooie try-out was het in ieder geval. Tja…voor wie binnen zat met een boek heeft heel wat gemist. Maak het mee op de trailrun2daagse op 5/6 juni (die van 21/22 maart is al vol).

Hier vast een voor proefje van wat je kan beleven onderweg: