Interview met Jolanda Denekamp

Interview met Jolanda Denekamp
Ter inleiding:
Mijn ervaring met de mini-adventures is gebaseerd op het hardlopen met een rugzak van ca. 8kg. Ik loop in mijn gewone hardloopkleding (kunststof t-shirt, korte-3-4 broek en trailschoenen)

[metaslider id=280]
• Welke dagrugzak gebruik je en wat is daar fijn aan?
Ik heb dit voorjaar gewikt en gewogen over de aanschaf van een vest of een OMM Classic 32 Marathon Pack en uiteindelijk de OMM -naar tevredenheid- gekocht. Ik had al een rugzakje waar de camelbag in kon en vond de OMM een aanvulling op mijn materiaal. Er zit een goede heupband aan en een rugpand dat bruikbaar is als slaapmatje (in de zomer). Er kan genoeg in voor de RBR’s, de Ren Bivak Rens en je kunt ook niet teveel meenemen omdat er gewoon niet meer dan 7 a 8 kilo in past.

• Welke kleding gebruik je?
Ik ren gewoon in mijn hardloopkleding. Wat ik aantrek is natuurlijk afhankelijk van het weer en waar ik ga lopen. Mijn goretex hardloopschoenen gaan mee als het gras nat is, mijn open gaas hardloopschoenen als er erg nat is en de kans groot is dat ik door plassen ga rennen.
Eenmaal uitgelopen trek ik in het kamp snel een warme donsjas aan, lange hardloopbroek en zet ik mijn Multi Muts van Norlender op: te gebruiken als buff, muts en hoofdband, super praktisch!

• En dan buiten slapen?
Voor het buiten slapen gebruik ik mijn groene tarp van Perrysport. Verder heb ik een bivakzak en een tentje van slechts 1 kilo die net iets meer warmte biedt als de tarp, maar ook de helft zwaarder is. Beide groen want dan vallen ze niet zo op in het bos. Mijn slaapzak heb ik ooit gekocht bij Bever. Verder heb ik een donzen exemplaar voor -20 maar als ik die in mijn OMM stop, zit de hele rugzak vol. Ik wil eigenlijk graag een ultra lichte slaapzak van 5 ons. Onder de tarp hebben we wel eens met vijf personen gelegen…

• De keuken?
Is eenvoudig: plastic laplandmok, gratis spork van Albert Heijn To Go, opvouwbaarbrandertje van de dump met esbitblokjes/brandt ook op droge takjes, watervaste lucifers en een pannetje. Zakmes. Een super-snel-klaarrecept dat ik heerlijk smaakt en vooral erg licht is: doe thuis in een ziplockzakje (zakje met een plastic rits) couscous, gedroogde nasigroenten+kruiden uit een zakje, poedersatesaus uit een zakje, nog wat gedroogde abrikozen en klaar is kees. Je houdt maar 1 zakje over waar alles al bij elkaar zit. Je kookt water, voegt de hele zak toe, brengt het aan de kook, laat het even staan en voilà. Eet smakelijk.
Hetzelfde geldt voor het ontbijt: ik neem eigenlijk altijd het volgende lichtgewicht ontbijt mee: ook weer in een ziplockzak, havermout, gedroogde melkpoeder uit een zakje, gedroogde rozijntjes/abrikozen of andere gedroogde vruchten, beetje suiker. In het kamp kook je ’s morgens een halve liter water en doet daar de hele inhoud van je ontbijtziplockzak in. Eet smakelijk!

• Wat moet er altijd mee?
In het najaar/de winter handschoenen. Sinds ik frostbite aan 9 vingers heb gehad 2 jaar geleden zijn mijn vingers extra gevoelig voor kou en dan hoeft het niet eens te vriezen! Tekentang, regenjas, water, eerste hulp kit, zakmes en een pen/papier/camera.

• Tips voor beginnende avonturiers?
GAAN! Gewoon genieten, niet letten op de kilometers, maar op de dingen die je onderweg ziet: zie ze ook werkelijk, neem die paddenstoel in je op, die mooie kleuren van de bladeren, het licht, de wolken. Enne…start in je normale niet al te dure hardloopkleding…

• Wat is je absolute favoriete item?
kompas en kaart

• Vraag van Jolanda aan zichzelf?
Hoe zorg ik dat ik regelmatig kan GAAN?