Interview met Angela de Wild

Wie is Angela de Wild en welke korte en lange avonturen heb je beleefd?
Ik ben Angela de Wild, 40 jaar, een buitenmens en natuurliefhebber, Alle Dagen Heel Actief op zoek naar de goede, mooie en ogenschijnlijk kleine dingen van het leven. Naast het beleven van avonturen is (natuur) fotografie mijn hobby, hetgeen een avontuur of zoektocht op zich is.[metaslider id=1777]

Ik ben werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg en actief als vrijwilliger voor Ravon (reptielen-amfibieën -vissen-onderzoek Nederland).

Als ik te lang binnen zit, gaat het kriebelen, dan moet ik naar buiten, al dan niet met mijn camera, op stap. Tot drie jaar terug hield ik het bij wandelen en fietsen, totdat ik ging hardlopen. Ik koos meteen voor lopen door het bos en over de heide bij mij in de buurt en voor ik het wist liep ik mijn eerste trailrun in Nederland; wat ik als een groot avontuur heb beleefd. Avonturen kun je wat mij betreft heel dichtbij huis beleven. Natuurlijk droom ik van verre reizen en hoge bergen en kijk ik soms met enige jaloezie naar grootse avonturen van anderen. Maar is het ook niet machtig mooi als je ’s morgens vroeg voor je werk een rondje door het bos loopt en er minuten lang een reebok voor je uit rent? Of dat je na je werk tijdens een kort rondje de zandhagedissen op de smalle zandpaadjes voor je weg ziet schieten? Dichtbij huis en toch zo groots…

Mijn loopavonturen zijn kort en gaan niet verder dan Europa. Afgelopen jaar liep ik mijn eerste trails in België en Frankrijk en deed ik mee aan de Roparun. Wat heb ik afgezien maar vooral ook genoten!

Mijn meerdaagse loopavonturen heb ik met GAANENBELEVEN meegemaakt. 24 uur op stap met leuke mensen en toch het idee hebben dat je veel langer weg bent geweest. Ik houd van die mini-vakanties! Met al wandelend fotograferen kan ik dat gevoel ook hebben, een tijdloos gevoel waarbij ik met focus en aandacht tot rust kom in de natuur. Het zoeken en vinden van bijvoorbeeld een specifieke kikkersoort en deze kikker vervolgens mooi kunnen vastleggen op beeld beleef ik ook als een avontuur.

Welke dagrugzak gebruik je en wat is daar fijn aan?
De Raidlight Trail XP14. Prettig is dat deze rugzak netjes aansluit om je lichaam en voldoende inhoud heeft om een meerdaagse tocht te ondernemen.

Welke kleding gebruik je?
Een speciaal merk kleding heb ik niet, ik zoek naar lichte en functionele kleding die lekker zit en helpt bij de temperatuurregulatie. Natuurlijk vind ik het prettig als deze me ook leuk staat. Ik kan je vertellen dat ik in drie jaar tijd meer heb uitgegeven aan sportkleding en schoenen dan aan gewone kleding en schoenen!

En buiten slapen?
Ik heb alleen buiten geslapen tijdens mijn deelname aan de Roparun afgelopen jaar. Dat was in een opwerptentje op een lichtgewicht matje die ik niet zelf hoefde te dragen in een rugzak. Mijn wens is dan ook om zelfvoorzienend een meerdaags avontuur te beleven en buiten te slapen en zelf mee te nemen wat ik daarvoor nodig heb. Wie weet dit jaar?

De keuken?
Hier heb ik buiten ‘gewoon kamperen’ nog geen ervaring mee. Ik denk aan lichtgewicht materiaal en aan havermout, ja dat wil ik echt graag meehebben als brandstof voor onderweg…

Wat moet er altijd mee?
Een portie goede moed en gezond verstand…maar ik denk dat de vraag anders bedoeld is…

Voldoende vocht en voeding, een ehbo-pakketje, mijn Suunto en een hoofdlampje, want stel je voor dat je avontuur langer duurt dan gepland en je je zonder licht door het duister moet begeven…

Tips voor beginnende avonturiers?
Als beginner kan ik zeggen dat het prettig is om klein en dichtbij huis te beginnen en met anderen op te trekken zodat je van elkaar kunt leren. Leg de focus op je eigen voorgenomen avontuur en niet op die van anderen, want voor je het weet is het gras bij de buren groener, terwijl het beter is het volgende voor ogen te houden: het gras is groen waar je het water geeft.

Ik wil ook een waarschuwing geven. Op avontuur gaan, betekent uit je comfortzone gaan…jezelf tegenkomen en jezelf beter leren kennen. Ik vind het soms confronterend pijnlijk maar meer dan de moeite waard!

Wat is je absolute favoriete item?
Mijn eerder genoemde trailrugzak van Raidlight, daar kan alles in wat ik nodig heb voor onderweg.

Vraag van Angela aan zichzelf?
Ik sta in het midden van mijn leven, ik kijk achterom en vooruit.  Ik was lekker op weg met mijn trailavonturen en mijn eerste marathon stond gepland, totdat ik eind november vorig jaar tijdens een misstap mijn rechtermiddenvoetsbeentje brak…

Zo veelzijdig als ik ben, zoveel vragen ik aan mezelf kan stellen…Nu mogelijk meer, doordat ik letterlijk even stil ben gezet door een blessure. Waar leg ik mijn focus en aandacht? Wat wil ik van mezelf laten zien en delen met anderen? Waar liggen mijn grenzen? Waar liggen mijn prioriteiten? Wat kan ik leren van mijn misstappen? Zal ik die marathon ooit lopen? Wanneer en waar zal ik weer  GAANENBELEVEN?

Happy trails! Angela 27 januari 2016