De Tempelier van Herfte

Dit is een verhaal over de tempelier van Herfte,

We buigen ons over oude kaarten, hier staat het weer … “De Tempel”, Het is bijna niet te lezen als of het verstopt is in de history maar het staat er toch echt. Nu de de plek weten zoeken we verder meer gericht deze keer en eindelijk vinden we een goede kaart …

In het meest noordelijkste puntje van ons buurtschap Herfte staat het toch echt .. “de Tempel “. En langzaam maar zeker vallen de puzzel stukje in elkaar, Waarom heeft Marke Herfte zon mal puntje welke waarde zit daar verstopt om niet even een duidelijke grens te trekken? Na de val van de orde van de Tempeliers vluchtte de overgebleven ridders naar het buitenland. Ze namen hun schatten mee en trokken zich terug op handige plaatsen om daar onopvallend hun wonden te likken.

Deze plek zo langs de Overijsselse vecht ziet er nu wat achteraf uit maar ooit was dit een zeer gunstige handels route immers alle waar werd met boten vervoert.


Bronnen:
De tempeliers in Dalfsen: https://tempelorde.wordpress.com/
http://www.tempelieren.nl/

Tijdslijn van de Tempeliers in Nederland:
volgt: