De vlag van HWZ

Soms komen er van die mooie plannen voorbij die de moeite waard zijn om in histories perspectief te plaatsen. Zo ook het idee om een gemeenschap vlag te maken voor onze mooie gehuchtjes.
Voor zon vlag kan je kijken wat ons verbind.
In de strijd tegen het water werd het al duidelijk, onze riviertjes geven ons vruchtbare grond maar ook zorgen bij heftige regen. Die we middels de verschillende gemalen de baas blijven. Herfte in de ban van het water
We hebben een geweldige recreatie plas aan het zand gat overgehouden.
Van Ossel zo hete voor ons de wijthmerplas
Histories gezien zijn onze marken altijd hecht verbonden.
Over marken en grenzen en het CBS
En ook al was je anders denkende toch hielpen we elkaar zodra er hulp gevraagd werd.
Dat werd dan weer duidelijk toen er een kerk gebouwd werd voor Herfte Wijthmen Zalné en de “anders denkende” boer Warner van Anderlo gewoon een kerkpad over zijn land liet lopen.
Een historisch rondje Herfte

De Kerk als gemeenschapshuis, zou dat niet een geweldige stap voorwaarts zijn.
Er worden al gemende diensten gehouden, samen gezongen. Hoe mooi zou het zijn als daar een extra stap gemaakt kan worden. Immers vele kerken om ons heen verliezen hun functie en veranderen in woon paleizen, hoe mooi zou het zijn als de kerkgebouw haar history weet uit te breiden naar een multi functioneel gemeenschapsgebouw ?
Of draaf ik nu door ?

De vlag van Salland is een heel mooi voorbeeld met bijna de zelfde achtergrond:
De vlag bestaat uit een lichtblauwe baan bovenin verwijst naar de lucht, terwijl het geel en groen onderin de akkers en weilanden symboliseren. Het groene driehoekige vlak rechtsboven verwijst naar de Sallandse Heuvelrug voor. De kleurvlakken zijn onderling van elkaar gescheiden door witte lijnen. De horizontale witte lijn stelt daarbij de horizon voor. Rechts op de vlag is een verticale golvende blauwe baan geplaatst welke zowel de letter S van Salland verwijst naar als de rivieren die Salland doorkruisen.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Vlag_van_Salland