Mijn Projecten

Een overzicht van mij technische projecten als zelfstandig ondernemer (ZZP):

2014-NU Avonturier bij GAANenBeleven.nl
GAANenBeleven.nl is gestart als een sportief project van mij en een hardloop maatje. Gaande weg komen er zo veel vragen en verzoeken om met ons mee te gaan dat we een aantal keer per jaar een meerdaags event organiseren. Met een beperkte groep deelnemers gaan we 24 uur  avontuur aan.

2014-NU: Project Technical consultant Energy management-projecten voor Surfnet                ( ZZP)
Binnen Surfnet heb ik de energie meetomgeving op basis van Joulex / Cisco EnergieWise uitgerold om zodoende inzicht te krijgen in het energiegebruik van het complete data netwerk en de kantooromgeving. Ik ondersteun Surfnet als Technisch consultant als er aanvullende wensen vragen of issues zijn.

Een nuttige bijkomstigheid is dat we alle systemen in beeld krijgen en we ook vergeten systemen tegenkomen die opgeruimd kunnen worden, waardoor er kastruimte vrijkomt en licentie- en onderhoudskosten omlaag gaan.

2014-2015: Project Manager/ Technical consultant  Legacy cleanup Ziggo (ZZP)
Het Ziggo-netwerk groeide sneller dan gepland waardoor complexe netwerkconstructies ontstonden. Ik heb het ontvlechting- en opschoonproject geleid. Dit project was aanmerkelijk breder dan de Ziggo-beheerorganisatie aangezien het merendeel van de services via derden (in- en extern) liep. Ik heb de verschillende partijen benaderd, de gezamenlijke doelen op elkaar afgestemd, zodat de afbouw zonder verrassingen en serviceverstoringen heeft plaats gevonden. Na afloop van het project was er/kreeg ik ? een compliment voor de snelle en efficiënte werkwijze. Met name het verrichten van zo’n complexe klus zonder serviceverstoringen had men nog niet vaker gezien. Financieel gezien was deze klus ook een groot succes, doordat we kasten, zaalruimte en zelfs twee externe computerzalen leeg hebben kunnen spelen.

2011 – 2013: Project Manager KPN, Enexis, TMO, RBS, ING (Ringo)
Binnen KPN heb ik als zelfstandig projectmanager een aantal grote projecten gedraaid, waaronder een Nice Logger-project voor RBS en TMO, Callcenter-migratie voor ENEXIS. Bij dat laatste is de complete telefonie en callcenter-omgeving van voor Enexis opgebouwd in het KPN datacenter (GDC) en gedeeltelijk gevirtualiseerd (ESX). De telefonie-omgeving is de eerste AVAYA/AACC/QM-omgeving in Nederland waarbij een aantal nieuwe productlijnen van AVAYA voor het eerst geïntegreerd is. Voor ING heb ik het project ING Ringo geleid, waarbij ik een Callcenter op basis van InteractCRM heb gebouwd en een aantal migraties heb begeleid.

2010: Project manager IPv6 migratie:
Ik heb een IPv6 migratie voor een SME. Het doel van deze vroege migratie is het in kaart brengen van de voordelen maar ook issues, risico’s. Niet alleen vanuit een technisch perspectief maar ook vanuit een inkoopbeleid en langer termijn business planning.

2010: Project pre sales consultant Getronics:
Als presales consultant hielp ik Getronics bij het calculeren van projecten onder andere de herstart van het project Ringo ( onderdeel Tango ING ), welke na een pauze van een jaar weer opgestart werd.

2009: Project manager Rabobank, Essent (ZZP)
In oktober 2009 werd ik benaderd om een aantal projecten voor Getronics nog voor de jaarsluiting te starten en af te ronden. Het betrof hier de eerste Nice VoIP logger implementatie voor de Rabobank. Verder heb ik een nieuwe locatie van Essent van een AVAYA voice netwerk voorzien en een AVAYA CM upgrade voor het Essent core netwerk uitgevoerd. Deze projecten zijn succesvol afgerond.

2008: Projectmanager voor OSP (ZZP)
Projectmanager computer centre migration.
Binnen deze functie heb ik de migratie van een verouderde optiebeursomgeving naar een complete VM-ware virtualisatie geleid. Alsmede een upgrade van de data bases Oracle 9i naar 10g RAC. Verder heb ik de verhuizing naar een nieuw sybercenter voorbereid.

2007 – 2008: Project Manager/adviseur voor Newtel Essence/KPN (ZZP) geen :
Project Manager bouw/Migratie callcenter. Newtel riep mijn hulp in voor een project dat op dat moment ernstige averij op aan het lopen was. Door omstandigheden was het projectteam niet succesvol in de bouw en overname van de callcenters voor UWV en CWI. Gedurende dit project heb ik langzaam maar zeker de leiding op mij genomen. Samen met de klant hebben we een succesvolle migratie binnen de gestelde contract datum volbracht. Aanvullend hebben we nieuwe functionaliteit onder andere MSN, Mail, AD, aanvullende rapportages en opnames (scherm en spraak) toegevoegd.

2005 – 2007: Project Manager voor Verizon Business (ZZP)
Project Manager VoIP transformatie. Na de eerste succesvolle uitrol in Zwolle moesten als eerste de 650+ bankshops op VoIP netwerk aangesloten worden. Ik heb de eerste pilots en start van het migratieproject gemanaged en een plan gemaakt voor de uitrol voor de overige 600+ sites.
Project Manager/adviseur VoIP implementatie.
ABN-AMRO had als doelgesteld de IJsseltoren in Zwolle te voorzien van de nieuwste Voice oplossingen. Aangezien ik de techniek had uitgezocht mocht ik de eerste pilot managen. Dit resulteerde in de allereerste zeer succesvolle VoIP uitrol voor 1000+ ABN-AMRO medewerkers.
Project Manager VoIP techniek.
Binnen dit project heb ik de databouwstenen voorbereid en naadloos laten aansluiten bij de AVAYA VoIP oplossing die door ABN-AMRO was gekozen. Ik heb verschillende technische teams geleid met als doel het voice en datanetwerk te koppelen middels een aantal geteste standaardoplossingen. Onder ander ( Voice VLAN, PoE en QoS voor 3750/3560, DHCP )

2004 – 2005: (Start ZZP) ABN-AMRO, Amstelveen, Nederland Sr Data & Voice Adviseur,